Νέα

  • ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ψαράδες βρήκαν αλλόκοτο γουρουνό-ψαρο: Με πρόσωπο γουρουνιού και κορμί καρχαρία – Βίντεο

Οι φωτογραφίες ενός μυστηριώδους ψαριού με πρόσωπο γουρουνιού και σώμα καρχαρία έγιναν viral στα social media, προκαλώντας θαυμασμό και ανατριχίλα στα κοινωνικά δίκτυα.

Ψαράδες έβγαλαν από τα νερά ανοιχτά της νήσου Έλμπα στην Ιταλία ένα παράξενο πλάσμα που έμοιαζε με καρχαρία κι είχε πρόσωπο γουρουνιού.Το ψάρι που επέπλεε νεκρό στη θάλασσα βρέθηκε στις 9 Αυγούστου, αλλά οι φωτογραφίες του δεν δημοσιεύτηκαν, παρά μόνο στις 3 Σεπτέμβρη.Η ανάρτηση πολύ γρήγορα έγινε viral, με τους χρήστες στα social media να εκφράζουν την έκπληξή τους για το μυστηριώδες πλάσμα.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fisoladelbaapp%2Fposts%2F3576059329164176&show_text=true&width=500

«Δεν ήξερα και δεν είχα δει ποτέ αυτό το ψάρι. Η φύση είναι πραγματικά απίστευτη» σχολίασε κάποιος που είδε τις φωτογραφίες.«Αν πρόκειται για σπάνιο είδος, θα έπρεπε να το αφήσουμε εκεί που ήταν και να μην το ψαρέψουμε» σχολίασε κάποιος άλλος.«Είναι πολύ άσχημο! Ρίξτε το αμέσως ξανά στη θάλασσα!» έγραψε κάποιος άλλος χρήστης για το ψάρι που μοιάζει να έχει πρόσωπο γουρουνιού και κορμί καρχαρία.«Κρίμα που βρέθηκε νεκρό! Εάν ήταν ζωντανό θα μπορούσαν να το βάλουν σε ένα ενυδρείο» έγραψε ένας άλλος.Η παράξενη όψη του πλάσματος αρχικά έκανε τους ντόπιους να σκεφτούν ότι πρόκειται για ένα μεταλλαγμένο ον, αλλά οι επιστήμονες ότι πρόκειται για ένα ψάρι του είδους Oxynotus centrina – ένα εξαιρετικά σπάνιο και απειλούμενο είδος καρχαρία.

Η Άννα Μαρία Νοτσίτα, υπεύθυνος της ιχθυολογικής συλλογής La Specola στη Φλωρεντία της Ιταλίας, εξήγησε στην εφημερίδα “La Nazione” ότι το συγκεκριμένο ψάρι συνήθως ζει σε βάθη μεταξύ 700 μέτρων, αλλά κάποτε ανεβαίνει στην επιφάνεια αναζητώντας τροφή.Κι ενώ πρόκειται για καρχαρία, δεν είναι επικίνδυνο για τους ανθρώπους, μιας και τρέφεται αποκλειστικά με μαλάκια, οστρακόδερμα και σκουλήκια.Αξίζει να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Ένωσης για την Προστασία της Φύσης, το συγκεκριμένο ψάρι κινδυνεύει με εξαφάνιση.Σύμφωνα με τον Φλοριάν Κίρχνερ, επικεφαλής της γαλλικής επιτροπής στη Διεθνή Ένωση Προστασίας της Φύσης, το είδος μοιάζει “σχεδόν εξαφανισμένο”, αλλά υπάρχει ακόμα ανοιχτά του νησιού της Κορσικής.

Πηγή: sputniknews.gr

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X