Νέα

  • ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ψάρι πέντε μέτρων αναδύθηκε στην επιφάνεια – Γιατί το συνδέουν με επικείμενο σεισμό ή τσουνάμι

16 oλόκληρα πόδια, τόσο ήταν το μήκος του τεράστιου ψαριού που βρέθηκε στη θαλάσσια διαδρομή μίας ομάδας ψαράδων στη Χιλή. Το βίντεο με την ανύψωση με γερανού του ψαριού, δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο.

Στο βίντεο παρουσιάζεται ένα μακρύ, αποστεωμένο ψάρι, που γαντζώθηκε από το κεφάλι για να μεταφερθεί στη στεριά. Σύμφωνα με την Daily Star, το ψάρι, που ταυτοποιήθηκε ως Oarfish, είχε μήκος πάνω από πέντε μέτρα.

Το βίντεο έχει κοινοποιηθεί σε πολλές πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αλλά δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο TikTok όπου φέρεται να συγκέντρωσε σχεδόν 10 εκατομμύρια προβολές. Η ανάρτηση προκάλεσε ανησυχίες σε κάποιους, καθώς το συγκεκριμένο πλάσμα θεωρείται παραδοσιακά ως κακός οιωνός για τσουνάμι και σεισμούς.

Σύμφωνα με τα σχόλια χρηστών των πλατφόρμων, το συγκεκριμένο είδος ψαριά ζει σε μεγάλα βάθη και η εμφάνιση τους στην επιφάνεια, υποδηλώνει την μετακίνηση τεκτονικών πλακών .

Οι χρήστες του Διαδικτύου πιστεύουν ότι η εμφάνιση του στην ακτή σηματοδεί επικείμενους υποθαλάσσιους σεισμούς.

Αυτή η θεωρία δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ από την επιστήμη, αλλά οι τοπικές αρχές πρέπει τώρα να εξετάσουν τι έφερε το ψάρι στην επιφάνεια.

Το Oarfish μπορεί να φτάσει σε μήκος έως και 11 μέτρα. Συνήθως ζει σε βαθιά νερά και επιστρέφει στην επιφάνεια μόνο όταν είναι αρρωστήσει, πεθάνει ή αναπαράγεται.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X