Νέα

  • ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Χώρες από όλο τον κόσμο συμμετέχουν σε πρωτοβουλία για τη θαλάσσια ρύπανση

Χώρες από όλο τον κόσμο ενώνουν τις δυνάμεις τους για να αντιμετωπίσουν τη θαλάσσια ρύπανση από πλαστικά, υπό το φιλόδοξο GloLitter Partnerships Project.

Η πρωτοβουλία αυτή έχει στόχο τη μείωση των πλαστικών απορριμμάτων και αποβλήτων, που προκύπτουν από τις θαλάσσιες μεταφορές αλλά και την αλιεία, στις θάλασσες. Οι χώρες που συμμετέχουν σε αυτή την πρωτοβουλία προέρχονται από όλα τα σημεία του πλανήτη: Ασία, Αφρική, Καραϊβική, Λατινική Αμερική και Ειρηνικός Ωκεανός.

Βασική επιδίωξη του πρότζεκτ είναι να οδηγήσει τους κλάδους των θαλάσσιων μεταφορών και της αλιείας σε ένα μέλλον με λιγότερο πλαστικό. Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, οι συμμετέχοντες στην πρωτοβουλία θα επιδιώξουν να γίνουν αρωγοί σε αναπτυσσόμενες χώρες, ώστε να εφαρμόσουν ορθές πρακτικές με σκοπό την πρόληψη, τη μείωση αλλά και τον έλεγχο των θαλάσσιων πλαστικών απορριμμάτων από αυτούς τους κλάδους.

Το GloLitter Partnerships Project θα διοργανωθεί από τον ΙΜΟ και τον FAO (Διεθνής Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών), ενώ πρωταρχική οικονομική στήριξη θα εξασφαλιστεί από τη νορβηγική κυβέρνηση μέσω της Norwegian Agency for Development Cooperation.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X