Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Χτυπά και το ναυτικό της Ρωσίας τη Μαριούπολη

Ρωσικά πολεμικά πλοία συμμετείχαν στον βομβαρδισμό του ουκρανικού λιμανιού της Μαριούπολης, προσθέτοντας ναυτική δύναμη πυρός σε μια εβδομαδιαία εκστρατεία συνεχόμενων βομβαρδισμών.

Η Ταξιαρχία Αζόφ, μια ακροδεξιά ουκρανική ομάδα με έδρα τη Μαριούπολη, ανέφερε την Κυριακή ότι τέσσερα σκάφη του ρωσικού πολεμικού ναυτικού έφτασαν στα ανοιχτά της ακτής και επιτέθηκαν στην πόλη. Αυτά τα περιουσιακά στοιχεία προστίθενται στο πυροβολικό της 8ης Στρατιάς Συνδυασμένων Όπλων της Ρωσίας, η οποία βομβαρδίζει τη Μαριούπολη από την αρχή της εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου.

Η στόχευση πολιτικών υποδομών στη Μαριούπολη πιθανότατα θα συμπεριληφθεί στις έρευνες για εγκλήματα πολέμου, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.

Το ναυτικό της Ρωσίας συνέβαλε επίσης στην πολεμική προσπάθεια αποκλείοντας την ουκρανική ακτογραμμή, εμποδίζοντας τις εξαγωγές σιταριού και παγιδεύοντας περίπου 100 εμπορικά πλοία στα ουκρανικά ύδατα. Ο αποκλεισμός εμποδίζει επίσης την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας, σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο αποκλεισμός των ουκρανικών ακτών είναι πιθανό να επιδεινώσει την ανθρωπιστική κατάσταση στην Ουκρανία, εμποδίζοντας ζωτικές προμήθειες να φτάσουν στον ουκρανικό πληθυσμό.

Οι ρωσικές δυνάμεις πλησιάζουν

Οι ρωσικές μονάδες σημειώνουν πρόοδο προς το κέντρο της πόλης, αν και η Ουκρανία, απέρριψε την πρόταση για παράδοση της πόλης, που δόθηκε με προθεσμία η οποία έληξε στις 05:00 το πρωί της Δευτέρας.

Οι δύο πλευρές έχουν διαπραγματευτεί στο παρελθόν τους διαδρόμους εκκένωσης και βοήθειας για τη Μαριούπολη. Ωστόσο, οι ρωσικές δυνάμεις κοντά στη Μαριούπολη φέρεται να βομβάρδισαν τους διαδρόμους κατά τη διάρκεια καθορισμένων χρόνων διέλευσης πολιτών, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με το εάν οι δεσμεύσεις του υπουργείου είναι νόμιμες.

Καθώς πιέζουν περαιτέρω στην πόλη, οι ρωσικές δυνάμεις φέρεται να έχουν αρχίσει να μετεγκαθιστούν αμάχους από τη Μαριούπολη στη Ρωσία, μια δραστηριότητα που ευθυγραμμίζεται με την προηγούμενη ρωσική πρακτική και με τις προβλέψεις των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ για την τύχη της μετακατοχικής Ουκρανίας.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X