Νέα

  • ΓΑΛΑΖΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρίστος Καραβός: Η ζήτηση για κρουαζιέρες της Royal Caribbean έφερε περισσότερες διαδρομές και καμπίνες  για την Κύπρο

Με περισσότερες διαδρομές, αλλά και αριθμό καμπίνων για Κύπριους επιβάτες εισέρχεται δυναμικά στη δεύτερη σεζόν παρουσίας της στην Κύπρο, ο κολοσσός στον τομέα της Κρουαζιέρας Royal Caribbean.

Eδραιώνοντας περαιτέρω την παρουσία της στο νησί μας, η βασίλισσα των διακοπών εν πλω, υποδεικνύει εκ νέου την σημασία της Κύπρου στο χάρτη της κρουαζιέρας, γεγονός που διαφαίνεται και από την απόφαση της για ίδρυση γραφείων στη Λεμεσό, τα οποία όπως αποκαλύπτει θα έχει αυξημένες αρμοδιότητες μέσα στα επόμενα χρόνια.

Σε συνέντευξη του στον Enalio, ο Διευθυντής Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής της Royal Caribbean, Χρίστος Καραβός, αναφέρεται μεταξύ άλλων στα οφέλη που προκύπτουν στο τοπικό τουριστικό προϊόν, λόγω της επιλογής ξένων επιβατών να ξεκινήσουν με αφετηρία το λιμάνι της Λεμεσού τις θερινές τους διακοπές, αλλά και τις εκπληκτικές προσφορές για οικογενειακές διακοπές σε μοναδικά δρομολόγια στην Ανατολική Mεσόγειο με το εντυπωσιακό Rhapsody Of The Seas.

Αυτή είναι η δεύτερη σεζόν της Royal Caribbean στην Κύπρο. Η βιομηχανία κρουαζιέρας επαναλειτουργεί και οι περιορισμοί λόγω του Covid δεν ισχύουν πλέον.  Μπαίνουμε σε μια νέα εποχή;

Ο ενθουσιασμός για τις κρουαζιέρες είναι μεγαλύτερος από ποτέ και είμαστε πολύ χαρούμενοι που έχουμε ξανά μαζί μας τους επιβάτες μας, χωρίς περιορισμούς. Η ζήτηση για κρουαζιέρες είναι η μεγαλύτερη που είχαμε ποτέ. Μετά από τα τελευταία χρόνια αβεβαιότητας και χαμένων ευκαιριών, οι επισκέπτες είναι πιο ενθουσιασμένοι από κάθε άλλη φορά για τις διακοπές τους.

Ποιες είναι οι ενδείξεις όσον αφορά τις κρατήσεις για το Rhapsody Of The Seas της Royal Caribbean από την Κύπρο;

Μετά από μια επιτυχημένη χρονιά το 2022 και την υποδοχή του ονόματος της Royal Caribbean, οι ενδείξεις είναι πολύ θετικές. Προσφέρουμε περισσότερες διαδρομές και αριθμό καμπινών για την αγορά της Κύπρου, γι ‘αυτό και οι κρατήσεις μας για το Rhapsody είναι πολύ δυνατές. Βλέπουμε όλο και περισσότερους Κύπριους να εξερευνούν τις κρουαζιέρες σε όλη την Ευρώπη καθώς και σε μακρινούς προορισμούς, όπως η  Καραϊβική.

Η Royal Caribbean διαθέτει δικό της γραφείο στην Κύπρο, συγκεκριμένα στη Λεμεσό. Ποια είναι τα σχέδια της εταιρείας;

Η Κύπρος είναι μία σημαντική αγορά για την Royal Caribbean και θέλουμε να συνεχίσουμε αυτή τη σχέση με τη χώρα. Έχουμε σκοπό να αναπτύξουμε το γραφείο μας στην Κύπρο και να επεκτείνουμε τις αρμοδιότητές του, τα επόμενα χρόνια.

Ένα πλοίο της R.C. έχει ήδη καταχωρηθεί υπό κυπριακή σημαία, δείχνοντας μια μακροχρόνια σχέση με την αγορά κρουαζιέρας και ένα σημείο αναφοράς για την Κύπρο. Είναι εύκολο να γεμίσετε τα πλοία σας με χιλιάδες κρεβάτια για τους Κυπρίους;

Όπως αναφέρθηκε, όλο και περισσότεροι Κύπριοι επιβιβάζονται  σε κρουαζιέρες με την Royal Caribbean και η επίσκεψη του Rhapsody of the Seas στη χώρα μας, έχει βοηθήσει στην ενημέρωση των Κυπρίων για τις απίστευτες εμπειρίες που μπορούμε να προσφέρουμε. Έχουμε εξαιρετική υποστήριξη από τους τοπικούς συνεργάτες μας, οι οποίοι λειτουργούν ως πρεσβευτές μας, παρουσιάζοντας στους Κυπρίους όλη τη γκάμα των πλοίων μας, για όσους αναζητούν περιπέτεια.

Υπάρχουν τουρίστες που επιλέγουν να ξεκινήσουν την κρουαζιέρα τους από την Κύπρο; Αν ναι, είναι τακτικοί πελάτες; Διατυπώνονται κάποια παράπονα σχετικά με τη συνδεσιμότητα προς και από το νησί μας;

Περισσότερο από το 90% των επιβατών που επιβιβάζονται στη Λεμεσό είναι από την Κύπρο, ωστόσο βλέπουμε και περισσότερους διεθνείς επιβάτες, ιδιαίτερα από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία, που επιλέγουν τη Λεμεσό ως αφετηρία των διακοπών τους. Οι διεθνείς επιβάτες που επιλέγουν να επιβιβαστούν στη Λεμεσό, περνούν επίσης πρόσθετο χρόνο εξερευνώντας την Κύπρο, πριν ή μετά την κρουαζιέρα. Ποιος μπορεί να τους αδικήσει άλλωστε;

Ποιες είναι οι εντυπώσεις των ταξιδιωτών για τα ελληνικά νησιά και τις διαδρομές προς τη Χάιφα;

Τα σχόλια που λαμβάνουμε από τους επιβάτες μας, είναι πολύ θετικά. Η διαδρομή μας είναι αρκετά καινοτόμα και υπάρχουν ελάχιστες διαδρομές στην Ανατολική Μεσόγειο που επισκέπτονται αυτά τα απίστευτα μέρη.

Τι προσφέρει ένα τυπικό ταξιδιωτικό πακέτο; Ποιο είναι το κόστος ταξιδίου για μια τετραμελή οικογένεια που θέλει να κάνει κράτηση για μια εβδομάδα διακοπών;

Οι τιμές μας είναι ευέλικτες και αλλάζουν καθημερινά, στη βάση πολλών παραγόντων. Για τις οικογένειες ταξιδιώτες μας, έχουμε αυτή τη στιγμή μια προσφορά όπου τα παιδιά επιβιβάζονται με 129 ευρώ έκαστο, για μια 7ήμερη κρουαζιέρα. Θα συνιστούσα πάντα να κάνετε κράτηση νωρίς, για να πάρετε την καλύτερη τιμή και την καλύτερη επιλογή.

Πόση διάρκεια θα έχουν οι κρουαζιέρες από τη Λεμεσό; Έχετε σχέδια για τη Λάρνακα ή την Αγία Νάπα;

Μετά το 2023, δεν έχουμε ανακοινώσει άλλες αναχωρήσεις από τη Λεμεσό ως αφετηρία, ωστόσο θα συνεχίσουμε να πλέουμε προς την Κύπρο και να προσφέρουμε στους επιβάτες μας την ευκαιρία να εξερευνήσουν το όμορφο μας νησί.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X