Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Χειροπέδες σε καπετάνιο γιατί εγκατέλειψε πρόωρα το πλοίο του στην καταιγίδα

Μία περίεργη τροπή πήραν τα γεγονότα μετά τη δραματική διάσωση του πληρώματος από ένα παρασυρόμενο bulker κατά τη διάρκεια μιας μανιασμένης καταιγίδας.

Οι ολλανδικές αρχές πέρασαν τώρα χειροπέδες στον καπετάνιο και τον αρχισυνοδό του Julietta D. Το σκάφος ασφαλίστηκε από ένα πλήρωμα διάσωσης και μεταφέρθηκε στο λιμάνι , αλλά η έρευνα αμφισβητεί τις ενέργειες του καπετάνιου για αποχώρηση από το σκάφος.

Η ολλανδική Ακτοφυλακή, αναφέρει ότι ανταποκρίθηκε σε κλήση που έλαβε από το Julietta D, το οποίο ζητούσε βοήθεια. Το bulker με σημαία Μάλτας ανέφερε ότι η αλυσίδα αγκύρωσης του είχε χωριστεί με αποτέλεσμα το πλοίο να χτυπήσει ένα αγκυροβολημένο δεξαμενόπλοιο χημικών. Τα μέλη της ακτοφυλακής ενημερώθηκαν ότι το πλοίο έβγαινε εκτός ελέγχου στην καταιγίδα, όπου έπνεαν άνεμοι με ταχύτητα 75 mph.

Δύο ολλανδικά ελικόπτερα μαζί με σωσίβιες λέμβους της Βασιλικής Ολλανδικής Εταιρείας Διάσωσης (KNRM) στάλθηκαν για την επιχείρηση διάσωσης. Ζήτησαν επίσης βοήθεια από τη βελγική ακτοφυλακή και κατάφεραν να εντοπίσουν το bulker μεταξύ 15 και 20 μιλίων από την ακτή. Πραγματοποιήθηκε αεροδιακομιδή με τη διάσωση 18 μελών του πληρώματος, συμπεριλαμβανομένου του καπετάνιου και του αρχηγού από το σκάφος.

Τα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι χθες  βράδυ η αστυνομία συνέλαβε τον καπετάνιο και τον αρχισυνοδό στο πλαίσιο έρευνας. Οι αρχές λένε ότι ο καπετάνιος και ο αρχισυνοδός θα έπρεπε να είχαν παραμείνει στο σκάφος όσο το δυνατόν περισσότερο και να φύγουν μόνο εάν υπήρχε άμεσος κίνδυνος. Ερευνώνται για την πρόωρη εγκατάλειψη του σκάφους που θα μπορούσε στη συνέχεια να προσάραξε στις ολλανδικές ακτές.

Η έρευνα θα εξετάσει επίσης τη ζημιά που προκλήθηκε από το bulker όταν χτύπησε στη βάση ενός μετασχηματιστή στο υπό κατασκευή αιολικό πάρκο Hollande Kust Zud. Η Tennet που κατασκευάζει τις πλατφόρμες για το έργο Vattenfall, αναφέρει ότι δεν υπήρχε κανένας στον μετασχηματιστή που χτυπήθηκε. Μόλις υποχωρήσει η καταιγίδα, σχεδιάζουν να επιθεωρήσουν το σημείο για να δουν εάν υπήρξαν ζημιές λόγω της πρόσκρουσης.

Το Julietta D παρέμεινε να επιπλέει ακυβέρνητο  και παρασύρθηκε, προκαλώντας επίσης την εγκατάλειψη μιας υπεράκτιας πλατφόρμας πετρελαίου πριν φτάσει στη σκηνή χθες το απόγευμα το Sovereign, ένα μεγάλο ρυμουλκό Boskalis, περίπου τέσσερις ώρες μετά την εγκατάλειψη του πλοίου.

Η γερμανική ναυτιλιακή εταιρεία που κατέχει το Julietta D ευχαρίστησε όλους τους εμπλεκόμενους για τις προσπάθειές τους και υποσχέθηκε να συνεργαστεί πλήρως για την διενέργεια της έρευνας.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X