Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Φορτίζει την μπαταρία του και ξεκινά για κρουαζιέρα

Η Κίνα ολοκλήρωσε την κατασκευή και  δοκιμή ενός νέου κρουαζιερόπλοιου που ταξιδεύει σε ποτάμια και διαφημίζεται ως το μεγαλύτερο αμιγώς ηλεκτρικό κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο.

 Γνωστό ως Three Gorges 1, το πλήρως ηλεκτρικό σκάφος λειτουργεί με μπαταρία και θα χρησιμοποιηθεί για κρουαζιέρες κατά μήκος του ποταμού Yangtze στην κεντρική Κίνα.

Το πλοίο τροφοδοτείται από μια θαλάσσια μπαταρία ισχύος 7500 KWH της CATL, η οποία σύμφωνα με την εταιρεία ισοδυναμεί με τη συνολική χωρητικότητα της μπαταρίας περισσότερων από 100 ηλεκτρικών οχημάτων.

Μόλις τεθεί σε λειτουργία, θα έχει τη δυνατότητα να διανύσει περισσότερα από 60 μίλια με μία φόρτιση. Λένε ότι οι εξελίξεις με το σύστημα της μπαταρίας θα επεκτείνουν σημαντικά τη διάρκεια ζωής και την απόδοση της μπαταρίας. Το Three Gorges 1 υιοθετεί επίσης ένα σύστημα φόρτισης υψηλής τάσης και τροφοδοσίας χαμηλής τάσης, το οποίο λύνει αποτελεσματικά το πρόβλημα φόρτισης των θυρών υψηλής ισχύος.

Το έργο για την ανάπτυξη του πλοίου ξεκίνησε το 2018 με την Yangtze Power να δημιουργεί μια ομάδα εργασίας ηλεκτροκίνησης πλοίων για τη μελέτη των βασικών τεχνολογιών που απαιτούνται για μεγάλης κλίμακας καθαρή ηλεκτρική ενέργεια πλοίων και τα συστήματα ελέγχου. Μεταξύ των τεχνικών προκλήσεων, σύμφωνα με πληροφορίες, εργάστηκαν για την ασφάλεια των μπαταριών, την ηλεκτρομαγνητική συμβατότητα και την ανάπτυξη ενός συστήματος δικτύωσης DC και των συστημάτων μπαταριών.

Το 2019, η Yangtze Power και ο όμιλος Yichang Jiaoyun υπέγραψαν συμφωνία για την από κοινού κατασκευή ηλεκτρικών σκαφών.

Το Three Gorges 1 έχει μήκος 328 πόδια με δοκό 53 ποδιών. Το πλοίο διαθέτει καταλύματα για 1.300 επιβάτες, συμπεριλαμβανομένων καμπίνων και μιας σειράς από σαλόνια και αίθουσες φαγητού. Θα λειτουργεί στην αγορά κρουαζιέρας στο Yangtze στην περιοχή γύρω από το φράγμα.

Το πλοίο καθελκύστηκε το καλοκαίρι του 2021 και πρόσφατα ολοκλήρωσε τα δοκιμαστικά του ταξίδια πριν φτάσει στο λιμάνι του, το Yichang.

Η τελική προμήθεια του σκάφους περιλαμβάνει  την εγκατάσταση των μαλακών επίπλων και του ξενοδοχειακού εξοπλισμού. Το σχέδιο προβλέπει την έναρξη εμπορικών ταξιδιών τον Απρίλιο του 2022.

Η ηλεκτρική ενέργεια για το σκάφος θα προέρχεται από την υδροηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από το φράγμα Three Gorges. Η εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας φέρεται να έχει εγκαταστήσει περισσότερα από 10 εκατομμύρια κιλοβάτ δυναμικότητας παραγωγής ενέργειας, με την υδροηλεκτρική ενέργεια να αντιπροσωπεύει σχεδόν το 70 τοις εκατό της παραγωγικής ικανότητας.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X