Νέα

  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Υφ. Ναυτιλίας: Δεν επηρεάζεται η κυπριακή ναυτιλία από το περιστατικό στη διώρυγα Σουέζ

Δεν καταγράφονται οποιεσδήποτε μετρήσιμες επιπτώσεις στην κυπριακή ναυτιλία ή στην εφοδιαστική αλυσίδα της Κύπρου, δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Υφυπουργός Ναυτιλίας, Βασίλης Δημητριάδης, σε σχέση με την καθυστέρηση που προκάλεσε στην διακίνηση εμπορευμάτων, το μπλοκάρισμα της διώρυγας του Σουέζ, από το εμπορικό πλοίο Ever Given.


Όπως είπε ο κ. Δημητριάδης «δεν καταγράφονται προβλήματα για την κυπριακή ναυτιλία, ενώ εκτιμώ ότι δεν θα καταγραφούν σημαντικές επιπτώσεις και για την εφοδιαστική αλυσίδα της Κύπρου».
 
«Το πρόβλημα που δημιουργήθηκε ήταν μεμονωμένο και δεν καταγράφονται οποιεσδήποτε μετρήσιμες επιπτώσεις», συμπλήρωσε.
 
Εξέφρασε δε τη θέση πως, μετά και τον απεγκλωβισμού του Ever Given, σύντομα θα αποκατασταθεί η ομαλότητα στην περιοχή, υπενθυμίζοντας ότι θα χρειαστούν μερικές μέρες μέχρι να μπορέσουν να περάσουν τη διώρυγα τα 400 και πλέον πλοία που βρίσκονταν σε αναμονή στην περιοχή, αφού υπό κανονικές συνθήκες διέρχονται τη διώρυγα περί τα 55 πλοία.
 
Στην περιοχή, συνέχισε, υπάρχουν 14 υπό κυπριακή σημαία πλοία που περιμένουν, τα οκτώ βρίσκονται στην πλευρά της Ερυθράς θάλασσας και αναμένουν να εισέλθουν στη Μεσόγειο και τα έξι βρίσκονται στη Μεσόγειο και αναμένουν να εισέλθουν στην Ερυθρά θάλασσα.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τον Υφυπουργό, άλλα δυο πλοία με σημαίες άλλων χωρών, που βρίσκονται στην περιοχή, έχουν προγραμματισμένο να αφιχθούν στους κυπριακούς λιμένες.Πρόκειται για ένα γερανοφόρο πλοίο και ένα πλοίο γενικού φορτίου που αναμένεται να καθυστερήσουν κατά μια εβδομάδα, συμπλήρωσε.

Πηγή: KYΠΕ

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X