Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Υπ. Ναυτιλίας: Ικανοποίησε το αίτημα των ναυτικών για τις απολύσεις λόγω κορωνοϊού

Σε περίπτωση απόλυσης ναυτικού, ως επιβεβαιωμένου κρούσματος covid-19, αυτή θα πρέπει να πραγματοποιείται με το αιτιολογικό “λόγω ασθενείας” και με αναγραφή του χρονικού διαστήματος ή επιστροφής στα καθήκοντά του, σύμφωνα με τις παρασχεθείσες οδηγίες των αρμόδιων υγειονομικών Αρχών. Αυτό αναφέρεται σε έγγραφο σήμα της Διεύθυνσης Ναυτικής Εργασίας προς τις λιμενικές Αρχές και τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ), που δημοσιοποιεί σήμερα η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ).

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Ναυτικής Εργασίας, σε περίπτωση απόλυσης ναυτικού, το αιτιολογικό που καταχωρείται σε οικεία πεδία του ναυτικού φυλλαδίου πρέπει να αντακλά τον πραγματικό λόγο λύσης της σύμβασης ναυτολόγησης, ενώ ο ναυτικός δικαιούται να ζητήσει συμβουλές αναφορικά με το αιτιολογικό απολύσεώς του με επαρκή κατανόηση των δικαιωμάτων του.

Όπως αναφέρει το ναυτεργατικό σωματείο της ΠΕΝΕΝ, το υπουργείο Ναυτιλίας υλοποίησε σχετικό αίτημα για τον τρόπο απόλυσης των ναυτεργατών λόγω covid-19, προκειμένου να διασφαλίζονται τα δικαιώματα των ναυτικών για το διάστημα που αυτοί απολύονται, είτε για νοσηλεία είτε για να τεθούν εκτός πλοίων σε καραντίνα.

Η ΠΕΝΕΝ σημειώνει ότι για τυχόν περιπτώσεις μη συμμόρφωσης από πλευράς οποιασδήποτε εταιρείας ή πλοίου με τη σχετική διαταγή για τον τρόπο απόλυσης των ναυτικών λόγω covid 19 μπορούν να απευθύνονται και να ενημερώνουν τη διοίκηση του ναυτεργατικού σωματείου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X