Νέα

  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Υπό το φόβο ενός νέου lockdown στη Σιαγκάη, η ναυτιλιακή βιομηχανία

Υψηλόβαθμα στελέχη ναυτιλιακών εταιριών έχουν στρέψει εκ νέου την προσοχή τους στην πόλη που περιβάλλει ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Κίνας όπου οι αυξανόμενοι αριθμοί θετικών κρουσμάτων τεστ δεν αποκλείεται να οδηγήσουν σε ένα νέο lockdown καθώς η Κίνα δεν έχει εγκαταλείψει την πολιτική της «zero-Covid» για την ανάσχεση της πανδημίας.

Με τα άλλα μεγάλα λιμάνια της Κίνας να «υποφέρουν» από συμφόρηση αλλά και από τις άσχημες καιρικές συνθήκες Ningbo, Shenzhen και Hong Kong, βρίσκονται σε οριακό σημείο με την Hapag-Lloyd σε ενημερωτικό της προς το πελατειακό της δυναμικό να σημειώνει μεταξύ άλλων ότι κατά 85% το Ningbo έχει καλύψει τους χώρους εναπόθεσης με ότι αυτό συνεπάγεται για τους ρυθμούς εξυπηρέτησης.

Στο Qingdao, οι τερματικοί σταθμοί επηρεάστηκαν από τη διαλείπουσα ομίχλη και τις κακές καιρικές συνθήκες που προκάλεσαν το κλείσιμο του λιμανιού”, ανέφερε η Hapag-Lloyd. Στο Yantian, όπου οι χρόνοι αναμονής ελλιμενισμού των πλοίων ήταν 1-1,5 ημέρες, η κάλυψη των χώρων εναπόθεσης είναι στο 80% της δυναμικότητας.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X