Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Υπό σύλληψη δύο πλοία της Crystal Cruises στις Μπαχάμες

Δύο πλοία της Crystal Cruises συνελήφθησαν από τις αρχές στις Μπαχάμες, αφού πραγματοποίησαν εκτροπή για να αποφύγουν σύλληψη τους στις ΗΠΑ. Τα μέλη του πληρώματος από τα πλοία  Crystal Serenity και Crystal Symphony ενημερώθηκαν από τους καπετάνιους για τη σύλληψη.

Δικαστήριο στο Μαϊάμι είχε διατάξει  τη σύλληψη, μετά την προσφυγή στο δικαστήριο, ενός προμηθευτή καυσίμων για εκκρεμούσα οφειλή που έφτασε σχεδόν τα 5 εκατομμύρια δολάρια για απλήρωτους λογαριασμούς των δύο πλοίων, καθώς και παλαιότερους λογαριασμούς για ένα άλλο κρουαζιερόπλοιο του Genting Hong Kong.

Τα μέλη του πληρώματος είχαν στείλει προηγούμενα μηνύματα στο Κέντρο πληρωμάτων που έδειχναν ότι μετά την αγκυροβόληση στα ανοιχτά του Μπίμιν,  τα πλοία είχαν έλλειψη σε προμήθειες και καύσιμα. Και τα δύο πλοία παρατηρήθηκαν να απομακρύνονται από το Μπίμινι με αργή ταχύτητα  στις 3 Φεβρουαρίου με κατεύθυνση βόρεια των Μπαχαμών. Και τα δύο πλοία έφτασαν στο Freeport στο νησί Grand Bahamas την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου και στη συνέχεια συνελήφθησαν από τις τοπικές αρχές. Τα κρουαζιερόπλοια είναι νηολογημένα στις Μπαχάμες.

Στο μήνυμά του προς το πλήρωμα, ο καπετάνιος λέει ότι η εξέλιξη δεν ήταν απροσδόκητη.

Η γραμμή κρουαζιέρας, η οποία είχε ξεκινήσει τη λειτουργία της το 1990, ήταν από καιρό σύμβολο κύρους για τους αρχικούς επενδυτές της, την Japan’s NYK Line. Η Genting Hong Kong εξαγόρασε την Crystal το 2016 με σχέδια να επεκτείνει την εταιρεία με νέα πλοία, κρουαζιέρες στο ποτάμι, αεροπορικές εκδρομές με τζάμπο τζετ και κατοικίες. Η εταιρεία ξεκίνησε τις κρουαζιέρες στον ποταμό και αναβάθμισε τα δύο κρουαζιερόπλοια της στον ωκεανό, ενώ εγκατέλειψε τις αεροπορικές περιηγήσεις της και ένα κρουαζιερόπλοιο γιοτ.

Ανεπιβεβαίωτες αναφορές από την Αργεντινή αναφέρουν ότι το κρουαζιερόπλοιο της αποστολής, Crystal Endeavor, συνελήφθη επίσης μετά την αποβίβαση των τελευταίων επιβατών του στην Ουσουάια την Παρασκευή. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, το Endeavor ωστόσο αναχώρησε για το Μοντεβιδέο της Ουρουγουάης.  Το κρουαζιερόπλοιο 20.000 τόνων είχε μόλις ολοκληρώσει μια κρουαζιέρα 19 ημερών στην Ανταρκτική. Η εταιρεία κρουαζιέρας, ανακοίνωσε ότι θα αναστείλει τις κρουαζιέρες μέχρι τα τέλη Απριλίου, αφού η μητρική της εταιρεία Genting Hong Kong υπέβαλε αίτηση προσωρινής εκκαθάρισης, επιδιώκοντας να αναδιοργανωθεί οικονομικά.

Σε σχετικές εξελίξεις, η ασιατική μάρκα Dream Cruises του Genting Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα αναστείλει επ’ αόριστον τις μελλοντικές κρατήσεις στο κρουαζιερόπλοιό της, που εκτελεί σύντομες κρουαζιέρες από τη Σιγκαπούρη. Η εταιρεία κρουαζιέρας είπε ότι συνεχίζει την προηγούμενη αναστολή των κρατήσεων για να δώσει στους προσωρινούς εκκαθαριστές επιπλέον χρόνο για να αξιολογήσουν την οικονομική κατάσταση και να αναπτύξουν ένα σχέδιο. Στις Βερμούδες την Παρασκευή, επρόκειτο να διοριστούν προσωρινοί εκκαθαριστές για την Dream Cruises, η οποία είχε επίσης υποβάλει αίτηση για προσωρινή εκκαθάριση στις 27 Ιανουαρίου. Η Genting Hong Kong, η μητρική εταιρεία στις κρουαζιέρες καθώς και τα θέρετρα καζίνο, υπέβαλε αίτηση προσωρινής εκκαθάρισης στις 18 Ιανουαρίου , 2022.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X