Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Υποστολή γαλάζιας σημαίας, κόκκινες ειδοποιήσεις και απομάκρυνση λουομένων στο Μακένζι

Εκροή λυμάτων ήταν η αιτία να ανατραπεί η καλοκαιρινή ατμόσφαιρα στην παραλία Μακένζι, όταν σήμανε συναγερμός και κλήθηκαν όλοι οι λουόμενοι να εξέλθουν της θάλασσας και να απομακρυνθούν από την ακτή.

Η εκροή οφειλόταν βλάβη σε βαλβίδα του κεντρικού αγωγού του αποχετευτικού συστήματος, που βρίσκεται στο τέλος της παραλίας Μακένζη. Ο συγκεκριμένος αγωγός μεταφέρει τα οικιακά λύματα από τη Λάρνακα και άλλες περιοχές της επαρχίας, στο εργοστάσιο επεξεργασίας λυμάτων του ΣΑΛ στο Κίτι.

Αύριο αναμένεται ότι, θα λειτουργήσει κανονικά η παραλία Μακένζι στη Λάρνακα.

Ο Διευθυντής του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λάρνακας Αγγελος Χατζηχαραλάμπους δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι συνεργεία του Συμβουλίου και του Υγειονομικού Τμήματος του Δήμου Λάρνακας, προέβησαν σε αποκατάσταση της βλάβης και καθαρισμό της παραλίας και της γύρω περιοχής. Το ΣΑΛ εξήγησε χρησιμοποίησε εναλλακτική δίοδο για μεταφορά λυμάτων, προκειμένου να μην υπάρξει περαιτέρω εκροή λυμάτων στην παραλία.

Ο Υγειονομικός Λειτουργός του Δήμου Λάρνακας Κώστας Κόκκινος, ανέφερε ότι «λόγω της βλάβης, μικρή ποσότητα λυμάτων χύθηκε στην παραλία, ενώ υπήρξε και έντονη δυσοσμία. Με την άφιξη του συνεργείου του Δήμου Λάρνακας στην περιοχή, ο κόσμος κλήθηκε να απομακρυνθεί από την παραλία και να βγει από τη θάλασσα, έγινε υποστολή της Γαλάζιας Σημαίας που βρίσκεται στην παραλία Μακένζι και τοποθετήθηκαν κόκκινες προειδοποιητικές σημαίες στους πύργους των ναυαγοσωστών».

Τα μέλη του Υγειονομικού Τμήματος του Δήμου Λάρνακας έλαβαν δείγματα νερού από τρία διαφορετικά σημεία της θάλασσας που στάλθηκαν ήδη για τις απαραίτητες αναλύσεις, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται εντός 24 ωρών.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X