Νέα

  • ΧΟΜΠΙ ΤΟΥ ΑΛΜΥΡΟΥ ΝΕΡΟΥ

Υποβρύχιες φωτογραφίες που ξεχωρίζουν το 2021- Το “Sharks skylight” η φωτογραφία της χρονιάς

Περίπου το 71% της επιφάνειας της Γης είναι καλυμμένο με νερό, οπότε είναι φυσικό να υπάρχει διαγωνισμός φωτογραφίας αφιερωμένος στον υπέροχο υποβρύχιο κόσμο.

Οι νικητές της πρώτης, της δεύτερης και της τρίτης θέσης καθώς και μια σειρά από αξιότιμες αναφορές επιλέχθηκαν σε 14 φωτογραφικές κατηγορίες.

Ο Διαγωνισμός Υποβρύχιου Φωτογράφου της Χρονιάς ανακοίνωσε τους νικητές του για το έτος 2021 και οι φωτογραφίες είναι απολύτως συναρπαστικές. Ταλαντούχοι φωτογράφοι από όλο τον κόσμο κολυμπούν σε βαθιά νερά, κάνουν επικίνδυνες καταδύσεις και έρχονται σε κοντινή απόσταση με πλάσματα της θάλασσας για να καταφέρουν να τραβήξουν την τέλεια λήψη.    

Το “Sharks Skylight” κέρδισε το πρώτο βραβείο ανάμεσα σε πάνω από 4.500 υποβρύχιες φωτογραφίες που κατέθεσαν φωτογράφοι από 68 χώρες.   Η νίκη καθιστά τη Renée Capozzola από την Καλιφόρνια την πρώτη γυναίκα φωτογράφο που κέρδισε το μεγάλο βραβείο του σημαντικού ετήσιου διαγωνισμού με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Capozzola δήλωσε ότι νιώθει τιμή όσο και έκπληξη από τη νίκη. Ήλπιζε ότι θα βοηθούσε στην ευαισθητοποίηση σχετικά με τους καρχαρίες που βρίσκονται υπό εξαφάνιση.   Η φωτογραφία τραβήχτηκε στη Γαλλική Πολυνησία, έξω από το μικροσκοπικό νησί Moorea του Ειρηνικού.

Οι Renee Capozzola, SJ Alice Bennett, Mark Kirkland, Karim Iliya και πολλοί άλλοι ήταν στην πρώτη θέση προβολής σε διάφορες κατηγορίες, μαγευτικές με τις νικητήριες φωτογραφίες τους.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X