Νέα

  • Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΥΣ ΩΚΕΑΝΟΥΣ

Υπερσύγχρονο το νέο σκάφος του κολοσσού Anglo American με διπλό καύσιμο

Ο παγκόσμιος κολοσσός εξόρυξης Anglo American ξεκινά τις δραστηριότητές του με το πρώτο από τα νέα μεγάλα bulker διπλού καυσίμου LNG που προστέθηκαν πρόσφατα στον στόλο του. Το νέο σκάφος,  Ubuntu Harmony, είναι ένα από τα δύο που παραδόθηκε πρόσφατα από τους Κινέζους ναυπηγούς τους και αποτελεί μέρος μιας νέας γενιάς πιο φιλικών προς το περιβάλλον, μεγάλων πλοίων μεταφοράς χύδην φορτίου.

Το νέο πλοίο ανεφοδιάστηκε με φυσικό αέριο στη Σιγκαπούρη και στη συνέχεια προχώρησε στη Νότια Αφρική για να φορτώσει το πρώτο του φορτίο σιδηρομεταλλεύματος από τις επιχειρήσεις Kumba της Anglo America. Αναχώρησε από τη Νότιο Αφρική στις 22 Ιανουαρίου στο πρώτο του ταξίδι. Το πλοίο κατευθύνεται στην Κίνα, όπου αναμένεται να φτάσει σε περίπου ένα μήνα. Το αδερφό του πλοίο, Ubuntu Equality, επίσης ανεφοδιάστηκε πρόσφατα στη Σιγκαπούρη και τώρα βρίσκεται στο δρομολόγιο για τη Νότιο Αφρική, όπου θα φτάσει στα τέλη Ιανουαρίου για να ξεκινήσει υπηρεσία.

Το Ubuntu Harmony είναι ένα πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου 190.000 dwt σχεδιασμένο να είναι μεγαλύτερο, αλλά τόσο ευέλικτο όσο ένα συμβατικό πλοίο Capesize. Έχει μήκος 938 πόδια. Ανήκει στην U-Ming Marine Transport, με σημαία στη Σιγκαπούρη. Το σκάφος έγινε επίσης το πρώτο bulker διπλού καυσίμου LNG στο νηολόγιο της χώρας όταν παραδόθηκε από τη Shanghai Waigaoqiao Shipbuilding, τον Δεκέμβριο του 2022.

Τα πλοία παραδόθηκαν τον περασμένο μήνα και άρχισαν αμέσως ναύλωση 10 ετών στην Anglo American. Είναι εξοπλισμένα με κινητήρες υψηλής πίεσης ME-GI της MAN Energy Solutions που έχουν σχεδιαστεί για να μειώνουν την ολίσθηση μεθανίου και είναι εξοπλισμένα με δύο δεξαμενές καυσίμου LNG τύπου C, οι οποίες, σύμφωνα με τις σημειώσεις της ναυπηγικής εταιρείας, παρέχουν εμβέλεια 20.000 ναυτικών μιλίων.

Αυτό θα επιτρέψει στο σκάφος να ολοκληρώσει δύο δρομολόγια μετ’ επιστροφής από την Κίνα στην Αυστραλία ή ένα δρομολόγιο μετ’ επιστροφής από την Κίνα στη Βραζιλία πριν από τον ανεφοδιασμό.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X