Νέα

  • ΜΠΛΕ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

Υπάρχει ανάδοχος για την ακτοπλοϊκή σύνδεση – Το πρώτο ταξίδι

To Υφυπουργείο Ναυτιλίας ολοκλήρωσε την αξιολόγηση των προσφορών για την Θαλάσσια Επιβατική Σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας έχει ολοκληρωθε, με τον ανάδοχο να εμφαβίζεται έτοιμος να αρχίζει τις διαδρομές από και προς, Πειραιά και λιμάνι Λεμεσού.

Σύμφωνα με πληροφορίες πραγματοποιήθηκε δοκιμαστικό ταξίδι με λειτουργούς του υφυπουργείου Ναυτιλίας οι οποίοι έλεγξαν τη λειτουργικότητα του πλοίου και άλλες παραμέτρους.

Το πρώτο ταξίδι προγραμματίζεται σύμφωνα με έγκυρες πηγές, στα μέσα Ιουνίου.

Ο επιτυχών προσφοροδότης ενημερώθηκε σχετικά και όπως προνοούν οι όροι της προσφοράς έχει κληθεί να προσκομίσει τα απαραίτητα αποδεικτικά έγγραφα για υπογραφή των συμβολαίων, κάτι το οποίο αναμένεται τις προσεχείς ημέρες.

Με την υπογραφή των συμβολαίων το Υφυπουργείο Ναυτιλίας θα παρουσιάσει σε δημοσιογραφική διάσκεψη, την προσεχή βδομάδα, όλες τις σχετικές πληροφορίες που αφορούν, μεταξύ άλλων, το πλοίο, τα δρομολόγια και το ύψος των κομίστρων.

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, καθορίστηκε ανώτατο όριο τιμής του ακτοπλοϊκού εισιτηρίου, για απλή μία μετάβαση τα 50 ευρώ και μετ’ επιστροφής τα 80 ευρώ.

Επίσης το αυτοκίνητο είναι μόνο συνοδευόμενο και η τιμή του θα είναι στα 150 ευρώ μετ’ επιστροφής ενώ στις μηχανές το εισιτήριο μετ’ επιστροφής στα 100 ευρώ. Οι τιμές αυτές είναι οι υψηλότερες που μπορεί να βάλει ο πλοιοκτήτης, ενώ βάσει της επιδότησης έχει το δικαίωμα αν το θελήσει να τις μειώσει προκειμένου η γραμμή να γίνει πιο ανταγωνιστική.

Στόχος της ακτοπλοϊκής σύνδεσης, να δοθεί εναλλακτική συνδεσιμότητα μεταξύ της Ελλάδας και Κύπρου καθώς αυτή τη στιγμή γίνεται μόνο αεροπορικώς -αλλά και να προσφέρει στο τουριστικό προϊόν και από τις δύο πλευρές. Η τελευταία φορά που υπήρχε ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου-Ελλάδος ήταν πριν από 21 χρόνια.

Εnalios Media

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X