Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Τόνοι απορριμμάτων ξεβράστηκαν στη διάσημη παραλία Κούτα στο Μπαλί – Επιχείρηση καθαρισμού

Tόνοι απορριμμάτων ξεβράστηκαν στη διάσημη παραλία Κούτα του Μπαλί, με τους ντόπιους να αφιερώνουν την πρώτη ημέρα του νέου χρόνου στον καθαρισμό της.    Οι κάτοικοι της περιοχής Μπαντούνγκ στο νησί της Ινδονησίας απομάκρυναν 30 τόνους απορριμμάτων από την παραλία, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο Antara, με τις εκτιμήσεις των αρχών να αναφέρουν ότι το 70% των απορριμμάτων είναι πλαστικά.  

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το CNN τα απορρίμματα φορτώθηκαν σε νταλίκες και μεταφέρθηκαν σε  χωματερή.    Κατά την περίοδο των μουσώνων, κάθε χρόνο, ξεβράζονται σκουπίδια στην παραλία, αναφέρει ο Wayan Puja, επικεφαλής του γραφείου Περιβάλλοντος της περιοχής. Ο ίδιος απέδωσε τη ρύπανση στην κακή διαχείριση των απορριμμάτων.   

Η ρύπανση από πλαστικά αποτελεί σοβαρό πρόβλημα για την Ινδονησία. Το Νοέμβριο του 2018 εντοπίστηκε νεκρή μία φάλαινα με έξι κιλά πλαστικών απορριμμάτων στο στομάχι της.

Τον Απρίλιο, η κυβέρνηση της Ινδονησίας καταπόνησε σχέδιο για τη δραστική μείωση των πλαστικών απορριμμάτων στη χώρα. Στόχος η μείωση των πλαστικών αποβλήτων που καταλήγουν στη θάλασσα κατά 70% έως το 2025 και η πλήρης απαλλαγή από αυτή τη μορφή ρύπανσης έως το 2040.   

Παρότι η παραλία αντιμετωπίζει κάθε χρόνο αυτό το πρόβλημα, φέτος, πολύ λιγότεροι τουρίστες βρέθηκαν εκεί καθώς, όπως και πολλοί ακόμη τουριστικοί προορισμοί, το Μπαλί, είναι αντιμέτωπο με δραματική μείωση των τουριστικών εισροών. 

Σε συνέντευξή της τον περασμένο Αύγουστο, ο Tjokorda Oka Artha Ardana Sukawati, αντιπρόεδρος του Μπαλί και πρώην πρόεδρος της ένωσης ξενοδοχείων και εστιατορίων του νησιού, είχε δηλώσει στο CNN Travel ότι η άρση των περιορισμών είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομία του νησιού.  

«Η πανδημία του κορωνοϊού αποτελεί την μεγαλύτερη καταστροφή για τον τουρισμό στο Μπαλί», είχε πει προσθέτοντας πως είναι οι επιπτώσεις είναι χειρότερες από εκείνες των βομβαρδισμών και από τις εκρήξεις του όρους Αγκούνγκ. 

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X