Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Τρεις οι μνηστήρες για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας

Τρεις συνολικά είναι οι ενδιαφερόμενου που υπεβαλαν προσφορά για την ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Ελλάδα. Πρόκειται για μια εξέλιξη η οποία ανοίγει το δρόμο για υλοποίηση της προσπάθειας του υφυπουργείου Ναυτιλίας, να πετύχει την πολυπόθητη συνδεσιμότητα. Ικανοποίηση διατύπωσε ο υφυπουργός Βασίλης Δημητριάδης, οι ενέργειες του οποίου καρποφόρησαν και προσέλκυσαν το ενδιαφέρον.

Το Υφυπουργείο Ναυτιλίας ανακοίνωσε τη λήξη της προθεσμίας υποβολής προσφορών του ανοικτού ευρωπαϊκού διαγωνισμού για την επιλογή ανάδοχου θαλάσσιου μεταφορέα, ο οποίος θα εκτελεί τη θαλάσσια μεταφορά επιβατών μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας στα πλαίσια της Υπηρεσίας Γενικού Οικονομικού Συμφέροντος, σύμφωνα με τους Ενωσιακούς Κανόνες.

Ο εν λόγω διαγωνισμός ο οποίος προκηρύχθηκε στις 25 Νοεμβρίου 2021, έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον οικονομικών φορέων οι οποίοι έχουν υποβάλει προσφορά μέσω της ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Δημοσίων Συμβάσεων του Γενικού Λογιστηρίου eprocurement.Οι προσφοροδότες είναι τρεις οικονομικοί φορείς. Πρόκειται για τους : SCANDRO HOLDING LTD, N.Y. BUSINESS TIES LTD και KIARA NAFTIKI ETAIRIA.

Οι υποβληθείσες προσφορές θα τεθούν άμεσα ενώπιον της Επιτροπής Αξιολόγησης, που ορίστηκε σύμφωνα με τις πρόνοιες της σχετικής νομοθεσίας, για αξιολόγηση με σκοπό την κατακύρωση της προσφοράς το συντομότερο δυνατόν”.

Ο ανάδοχος, εφόσον ο διαγωνισμός καταλήξει, θα συνδέει την Κύπρο με τον Πειραιά και θα μπορεί να επιλέξει από πού θα εκκινεί το δρομολόγιο από τη χώρα μας, δηλαδή εάν θα χρησιμοποιήσει το λιμάνι Λάρνακας ή Λεμεσού. Θα έχει υποχρέωση για εκτέλεση 22 δρομολογίων μετ’ επιστροφής τον χρόνο για επιβάτες αλλά και για τα οχήματα τους, αυτοκίνητα ή μοτοσυκλέτες και θα λαμβάνει επιδότηση/ενίσχυση γύρω στα 5,5 εκατ. ευρώ.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X