Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Τραγικός θάνατος ναυτικού στην προσπάθεια του να αποβιβαστεί στην Αυστραλία

Μέλος του πληρώματος του Capesize φορτηγού πλοίου FORMOSABULK CLEMENT βρήκε τραγικό θάνατο αυτή την εβδομάδα, στην προσπάθεια του να αποβιβαστεί από το πλοίο για να βγει στην στεριά.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι έπεσε από τη σκάλα του πιλότου ανάμεσα στην λάτζα και στο κύτος του πλοίου. Η συγκεκριμένη τραγωδία θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, και η αιτία πυροδοτήθηκε από την απάνθρωπη πολιτική της αλλαγής πληρώματος που εφαρμόζεται από τις αυστραλιανές αρχές λόγω των περιορισμών για τον COVID.

Οι αλλαγές πληρωμάτων πρέπει να πραγματοποιούνται υπεράκτια και όχι σε λιμάνια. Τα μέτρα ασφαλείας που εφαρμόστηκαν από τις κυβερνήσεις της Αυστραλίας, τόσο σε κρατικό όσο και σε ομοσπονδιακό επίπεδο, καθιστούν αδύνατη την ασφαλή αλλαγή των πληρωμάτων στο λιμάνι.

Το πλοίο έπρεπε να αλλάξει πορεία προς την ακτή του Κουίνσλαντ για να πραγματοποιήσει αλλαγή πληρώματος, στην περιοχή Μουλολαμπά, καθώς κατευθυνόταν προς το Μπρίσμπεϊν. Από τις 11 Αυγούστου, αναφέρεται ότι κρατείται από την AMSA «για έρευνα».

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X