Νέα

  • ΜΠΛΕ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

Το “Jewel Of The Seas” της Royal Caribbean, επαναρχίζει το Μάιο τις πολυτελείς κρουαζιέρες από την Κύπρο

23 χιλιάδες και πλέον επιβάτες ταξίδεψε το «Jewel of the Seas» της εταιρείας Royal Caribbean, τη φετινή τουριστική περίοδο, καθώς ξεκίνησε για πρώτη φορά δρομολόγια από το λιμάνι Λεμεσού στις 10 Ιουλίου, πραγματοποιώντας 17 οκταήμερες κρουαζιέρες, με σταθμούς σε Πειραιά, Ρόδο, Κρήτη, Μύκονο και Σαντορίνη.

Παρόλο που το κρουαζιερόπλοιο λειτουργούσε με μειωμένη πληρότητα κατά τη διάρκεια του έτους, λόγω των μέτρων που εφαρμόζονται για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του COVID-19, κατάφερε να εξυπηρετήσει πέραν των 23 χιλιάδων επιβατών, αποφέροντας σημαντικά έσοδα στην κυπριακή οικονομία και ενισχύοντας την απασχόληση και την αγορά εργασίας.

Συγκεκριμένα για το τελευταίο ταξίδι του για φέτος αναχώρησε από το Τερματικό Κρουαζιέρων της DP World Limassol το κρουαζιερόπλοιο της Royal Caribbean, «Jewel of the Seas», το Σάββατο, 30 Οκτωβρίου 2021. Με την άφιξη του κρουαζιερόπλοιου, το οποίο καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς είχε ως βάση του το λιμάνι Λεμεσού, o προσωρινός Διευθυντής Επιχειρήσεων της DP World Limassol, κ. Ernesto Osorio και η Λειτουργός Επιχειρήσεων Τερματικού, κ. Κατερίνα Κωνσταντίνου, αντάλλαξαν αναμνηστικές πλακέτες με τον καπετάνιο του «Jewel of the Seas», κ. Anders Bjornar Ingebrigtsen.

Σε δηλώσεις του ο Διευθύνων Σύμβουλος της DP World Limassol, κ. Nawaf Abdulla, αναφέρθηκε στη σημασία του τομέα της κρουαζιέρας για την οικονομική ανάκαμψη της Κύπρου, σημειώνοντας ότι «η απόφαση της Royal Caribbean να επιλέξει τη Λεμεσό ως βάση της για φέτος (home port), έδωσε νέα δυναμική στον κλάδο, έπειτα από μία χρονιά που χαρακτηρίστηκε από σημαντικές προκλήσεις εξαιτίας της πανδημίας, ενώ ταυτόχρονα, ενθάρρυνε περισσότερες εταιρείες κρουαζιέρας να επιλέξουν τη Λεμεσό ως βάση τους για τον επόμενο χρόνο».

«Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που καταφέραμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη μιας κορυφαίας εταιρείας κρουαζιέρων όπως η Royal Caribbean, μέσα και από τη συνεργασία μας με τον αντιπρόσωπο του ομίλου στην Κύπρο. Είμαστε βέβαιοι ότι αυτή είναι μόνο η αρχή μιας μακροχρόνιας και αμοιβαία ωφέλιμης σχέσης. Αξίζει εξάλλου, να σημειωθεί πως σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής προγραμματισμό, η εταιρεία αναμένεται να επαναρχίσει τις κρουαζιέρες από το λιμάνι Λεμεσού από τον Μάιο του 2022.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X