Νέα

  • Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΥΣ ΩΚΕΑΝΟΥΣ

Το Dubai άνοιξε τη μεγαλύτερη πισίνα κατάδυσης στον κόσμο με μια ολόκληρη βυθισμένη πόλη

Το Ντουμπάι είναι γνωστό για τα εντυπωσιακά αξιοθέατά του και τώρα, με το άνοιγμα του Deep Dive Dubai, μπορεί να προσθέσει ένα παγκόσμιο ρεκόρ στον κατάλογο των επιτευγμάτων του. Ως η βαθύτερη πισίνα στον κόσμο για καταδύσεις, το Deep Dive Dubai διαθέτει μια «βυθισμένη πόλη» στα 14 εκατομμύρια λίτρα νερού.

Η ποσότητα νερού στην πισίνα γεμίζει 6 ολυμπιακές πισίνες και, με βάθος 60 μέτρων, είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερη από τον πλησιέστερο ανταγωνιστή της. Περιέχει μια αποκαλυπτική βυθισμένη πόλη για να την εξερευνήσουν οι δύτες, η οποία ανοίγεται μπροστά στα μάτια των δυτών όσο εκείνοι βυθίζονται περισσότερο μέσα στην πισίνα. Η ιδέα είναι ότι η φύση έχει καταλάβει σιγά-σιγά αυτή την ξεχασμένη πόλη, με βιτρίνες καταστημάτων, σπίτια, αυτοκίνητα και ηλεκτρονικά παιχνίδια να φθείρονται σιγά-σιγά.

Κατά μήκος της διαδρομής, υπάρχουν δύο καταδυτικοί χώροι που επιτρέπουν στους δύτες να ξεκουραστούν και να συνομιλήσουν. Αυτό το μοναδικό χαρακτηριστικό του Deep Dive Dubai είναι ένας χώρος ξηρού αέρα, όπου οι δύτες μπορούν ακόμη και να αφαιρέσουν τον εξοπλισμό τους και να βγουν εντελώς έξω από το νερό.

Αναπτυγμένος ως προορισμός παγκόσμιας κλάσης για δύτες, υπάρχουν επιλογές για όλους. Τόσο οι αρχάριοι όσο και οι έμπειροι δύτες μπορούν να απολαύσουν την εμπειρία, ενώ υπάρχει επίσης ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανάπτυξης για όσους επιθυμούν να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους.

Ο διευθυντής της εγκατάστασης, Jarrod Jablonski, είναι ένας δύτης σπηλαίων με παγκόσμιο ρεκόρ και είναι υπερήφανος για τη δέσμευση του Deep Dive Dubai στην ασφάλεια και τις βέλτιστες πρακτικές. «Από το σχεδιασμό του, το Deep Dive Dubai προσφέρει κάτι πραγματικά μοναδικό για όλους και η ομάδα μας έχει δεσμευτεί να εξασφαλίσει μια αξέχαστη εμπειρία, με εξαιρετικές υπηρεσίες, για όλους, κάθε φορά», λέει ο Jablonski. «Για όσους αναζητούν μια μοναδική εμπειρία, το Deep Dive Dubai προσφέρει ένα εξαιρετικό, ασφαλές και ελεγχόμενο περιβάλλον για να μάθουν τα πάντα για τις καταδύσεις. Για τα έμπειρα μέλη της κοινότητας της κατάδυσης (ελεύθερης και μη), είναι μια εγκατάσταση και μια εμπειρία που δεν συγκρίνεται με καμία άλλη».

Το Deep Dive Dubai λειτουργεί επίσης ως υποβρύχιο κινηματογραφικό στούντιο, με αίθουσα επεξεργασίας πολυμέσων, ειδικό φόντο, 56 υποβρύχιες κάμερες και τη δυνατότητα δημιουργίας διαφορετικών συνθηκών με 164 φώτα τοποθετημένα σε όλη την πισίνα. Και σα να μην είναι όλο αυτό αρκετό, το εξωτερικό του Deep Dive Dubai είναι εξίσου εντυπωσιακό με το εσωτερικό του. Σχεδιασμένο για να μιμείται ένα γιγαντιαίο στρείδι, το κτίριο ολόκληρο συνιστά ένα σχόλιο στην κληρονομιά των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για την κατάδυση προς αναζήτηση μαργαριταριών.

Το Deep Dive Dubai είναι ανοιχτό για κρατήσεις, ενώ το κοινό μπορεί να κλείσει εμπειρίες κατάδυσης με αναπνευστήρα, ελεύθερης κατάδυσης και scuba.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X