Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Το ψάρι που τρώει ότι, δεν πρέπει να πετάτε στη θάλασσα

Aνήμερα της Παγκόσμιας Μέρας Ωκεανών στις 5 Ιουνίου, ένα γιγάντιο μεταλλικό ψάρι τοποθετήθηκε στην παραλία της Γεροσκήπου. Είναι ελκυστικό, τραβάει την προσοχή και κυρίως έχει σκοπό να αποτρέψει τη ρύπανση των ακτών και του βυθού και να απορροφήσει τη ρίψη σκουπιδιών στη θάλασσα και την παραλία.

Το εντυπωσιακό έργο όπως αποτυπώνεται στις φωτογραφίες, δημιουργήθηκε υπό την καθοδήγηση της Κύπριας εικαστικού Έλενας Δανιήλ. Μοναδική χρηστική εικαστική παρέμβαση στο χώρο της παραλίας, λένε οι ειδικοί.

Το ψάρι είναι πανέτοιμο να καταπιεί πλαστικά και τενεκεδάκια, τα οποία ασυνείδητοι πολλές φορές πετάνε με μια κίνηση στη θάλασσα με αποτέλεσμα να στοιβάζονται στο βυθό και να ρυπαίνουν το βυθό και να θέτουν σε κίνδυνο τη θαλάσσια ζωή.

Η φιλοσοφία πίσω από την κατασκευή αυτή, είναι η συμμετοχή των επισκεπτών της παραλίας στο να περιοριστεί δραστικά η εναπόθεση των πλαστικών απορριμμάτων στην αμμουδιά ή ακόμα χειρότερα και μέσα στην ίδια την θάλασσα.

Επισκέπτες στην παραλία της Γεροσκήπου βοηθήστε να χορτάσει το γιγάντιο ψάρι και θα έχετε όφελος μετ’ επιστροφής αφού θα απολαμβάνετε

Καθαρές θάλασσες και ακτές.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X