Νέα

  • ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Το πρώτο ιστιοπλοϊκό που θα μεταφέρει φορτίο και επιβάτες χωρίς συμβατική ενέργεια

Αγορασμένο τον Ιανουάριο του 2022, το De Tukker είναι το πρώτο σε έναν στόλο ιστιοφόρων πλοίων χαμηλής πρόσκρουσης, που θα μεταφέρει φορτίο και επιβάτες χρησιμοποιώντας τον άνεμο ως κύρια πηγή πρόωσης.

Το πρόγραμμα επικεντρώνεται στη Βόρεια Θάλασσα, τη Μάγχη και τον Βισκαϊκό Κόλπο.

Η διαδρομή περιλαμβάνει μερικά από τα μεγάλα διεθνή λιμάνια ναυτιλίας όπως το Άμστερνταμ, το Λονδίνο, το Πόρτο και η Αμβέρσα, σύμφωνα με το EcoClipper.

Το De Tukker, το οποίο έχει μήκος 40 μέτρα με ρηχό βύθισμα 2,4 μέτρων, θα μπορεί επίσης να λειτουργεί σε τοπικά λιμάνια όπως το La Rochelle της Γαλλίας και το Penzance στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το πλοίο θα προσφέρει χώρο για δώδεκα επισκέπτες που θα θέλουν να συμμετάσχουν στη διαδικασία πλεύσης του πλοίου, ενημέρωσε η εταιρεία.

Το De Tukker διαθέτει 60 κυβικά μέτρα χώρου φορτίου και θα μπορεί να μεταφέρει το πολύ 70 τόνους φορτίου. Σο πλοίο εκτελούνται εργασίες επισκευής αυτή τη στιγμή, στο ναυπηγείο Talsma της Ολλανδίας. Το βύθισμα έχει αυξηθεί κατά μια εκτεταμένη καρίνα παρέχοντας έτσι πιο σταθερή ιστιοπλοΐα.

Γίνεται επίσης έρευνα για την εγκατάσταση μιας γεννήτριας προπέλας και ηλιακών συλλεκτών στο κατάστρωμα του μαγειρείου, που θα καλύπτει το σύστημα φωτισμού και την πλοήγηση, μειώνοντας έτσι περαιτέρω τη χρήση ορυκτών καυσίμων.

Η EcoClipper ιδρύθηκε το 2018 από τον Captain Jorne Langelaan, συνιδρυτή της Fairtransport. Η ναυτιλιακή εταιρεία αναπτύσσει έναν στόλο ιστιοφόρων πλοίων που προσφέρουν μεταφορά και ταξίδια χωρίς εκπομπές ρύπων σε όλο τον κόσμο.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X