Νέα

  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Το πρώτο εμπορικό πλοίο που φέρει SILENT-E notation από τον DNV

Τα καναδικά λιμάνια προσφέρουν ελκυστικές μειώσεις των λιμενικών τελών σε πλοία που συμμορφώνονται με τα φιλικά προς το περιβάλλον πρότυπα υποβρύχιου θορύβου. Το νεότευκτο δεξαμενόπλοιο μεταφοράς αργού πετρελαίου τύπου LR2 «ONEX Peace» είναι το πρώτο εμπορικό πλοίο που εξασφάλισε την αναγνώριση SILENT-E του Νηογνώμονα DNV που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της Καναδικής νομοθεσίας.

Ο υποθαλάσσιος θόρυβος από τη θαλάσσια κυκλοφορία αναγνωρίζεται όλο και περισσότερο ως μια σημαντική μορφή ρύπανσης των ωκεανών. Τα καναδικά λιμάνια που είναι πρόθυμα να προστατεύσουν τα μοναδικά παράκτια οικοσυστήματά τους προσφέρουν σημαντικές εκπτώσεις λιμενικών τελών σε πλοία χαμηλού θορύβου.

Ο DNV ήταν ο πρώτος νηογνώμονας που προσέφερε πιστοποίηση για το θόρυβο του πλοίου κάτω από το νερό εφόσον δεν υπερβαίνει το επίπεδο μέσου έως μέτριου θορύβου υποβρύχιας ακτινοβολίας (URN). Μέχρι πρόσφατα παρείχε σημείωμα κατηγορίας DNV SILENT (SILENT-E notation) για σκάφη επιστημονικής έρευνας, αλιευτικά και κρουαζιερόπλοια που περιμένουν να λειτουργήσουν σε παρθένες θαλάσσιες περιοχές. Το ONEX Peace, είναι ένα δεξαμενόπλοιο Aframax που κατασκευάστηκε από τη Hyundai Samho Heavy Industries (HSHI), έχει γίνει το πρώτο εμπορικό πλοίο στον κόσμο που έλαβε τη σημείωση SILENT-E του DNV.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X