Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Το Πολεμικό Ναυτικό κατέσβεσε νέα πυρκαγιά στο πετρελαιοφόρο New Diamond

Το Πολεμικό Ναυτικό της Σρι Λάνκα ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέσβεσε την νέα πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στο New Diamond, ένα πετρελαιοφόρο φορτωμένο με 270.000 τόνους αργού πετρελαίου, και ότι το ρυμουλκεί σε βαθύτερα νερά.

Η ομάδα διαχείρισης της καταστροφής του Πολεμικού Ναυτικού της Σρι Λάνκα έσβησε την πυρκαγιά που αναζωπυρώθηκε την Δευτέρα πάνω στο New Diamond εξαιτίας ισχυρών ανέμων. Η πυρκαγιά, η οποία ξέσπασε την Πέμπτη, είχε ανακοινωθεί πως έσβησε την Κυριακή.

Το πλοίο βρίσκεται τώρα 41 ναυτικά μίλια (76 χλμ) από την ανατολική ακτή της Σρι Λάνκα. Οι Αρχές προσπαθούν να αξιολογήσουν πιθανή περιβαλλοντική καταστροφή από το ατύχημα.

Χθες Τρίτη, το ΠΝ εντόπισε μια πετρελαιοκηλίδα σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το πετρελαιοφόρο, η οποία φαίνεται να είχε διαρρεύσει από το μηχανοστάσιό του.

«Είμαστε βέβαιοι ότι η διαρροή δεν προέρχεται από τις δεξαμενές αργού πετρελαίου. Ετοιμάζουμε μια ομάδα από δύτες για να εντοπίσουν το ακριβές σημείο της διαρροής», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΝ Ίντικα ντε Σίλβα.

Νηολογημένο στον Παναμά, το New Diamond ανήκει σε μια εταιρεία καταχωρισμένη στη Λιβερία, την Porto Emporios Shipping Ing., όμως το πλοίο διαχειρίζεται η ελληνική εφοπλιστική εταιρεία New Shipping Limited, σύμφωνα με το Πολεμικό Ναυτικό της Σρι Λάνκα.

Το πλοίο είχε αποπλεύσει από το Κουβέιτ για το ινδικό λιμάνι Παραντίπ, όταν έστειλε την Πέμπτη σήμα κινδύνου έπειτα από έκρηξη στο μηχανοστάσιο που στοίχισε τη ζωή ενός μέλους του 23μελούς πληρώματός του, ενός φιλιππινέζου ναυτικού. Τα άλλα μέλη του πληρώματος κατέστη δυνατό να απομακρυνθούν.

Η Σρι Λάνκα θα αναλάβει νομική δράση εις βάρος της ιδιοκτήτριας εταιρείας του πετρελαιοφόρου New Diamond, όπου την Πέμπτη εκδηλώθηκε πυρκαγιά, καθώς υπάρχει μεγάλη διαρροή από την δεξαμενή καυσίμων του, ανακοίνωσε ένας αξιωματούχος της Αρχής Προστασίας του Θαλάσσιου Περιβάλλοντος.

“Θα αποφασίσουμε αν θα διεκδικήσουμε ποινικές ευθύνες, αστικές ευθύνες ή και τα δύο”, δήλωσε ο Τζακάτ Γκουνεσεκάρα, ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Αρχής.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι η νομική διαδικασία θα γίνει βάσει των νόμων της Σρι Λάνκα για την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος.

Η Σρι Λάνκα θα αναλάβει νομική δράση εις βάρος της ιδιοκτήτριας εταιρείας του New Diamond, καθώς υπάρχει μεγάλη διαρροή από την δεξαμενή καυσίμων του, ανακοίνωσε ένας αξιωματούχος της Αρχής Προστασίας του Θαλάσσιου Περιβάλλοντος.

«Θα αποφασίσουμε αν θα διεκδικήσουμε ποινικές ευθύνες, αστικές ευθύνες ή και τα δύο», δήλωσε ο Τζακάτ Γκουνεσεκάρα, ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Αρχής.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι η νομική διαδικασία θα γίνει βάσει των νόμων της Σρι Λάνκα για την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X