Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Το πλοίο με τα καμένα οχήματα πολυτελείας συνεχίζει να περιπλανιέται στη θάλασσα

Το Πορτογαλικό Ναυτικό δημοσίευσε νέες φωτογραφίες που δείχνουν την απόλυτη καταστροφή στο αεροπλανοφόρο Felicity Ace καθώς το σκάφος συνεχίζει να περιπλανιέται στα νερά περίπου 90 ναυτικά μίλια νότια της Χόρτα στις Αζόρες. Η φωτιά φαίνεται να έχει εξαπλωθεί κατά μήκος του σκάφους των 656 ποδιών.

Η ιαπωνική Mitsui διαχειρίστρια εταιρεία του σκάφους, αναφέρει ότι το πλήρωμα έχει μεταφερθεί με ασφάλεια σε ένα ξενοδοχείο στις Αζόρες. Ταυτόχρονα, μεταφέρθηκε μια ομάδα 16 μελών στις Αζόρες, ενώ καθοδόν βρίσκονται συνεργεία με εξοπλισμό από την Ισπανία και την Ολλανδία για να βοηθήσει στην κατάσβεση της πυρκαγιάς. Η αρχική ομάδα αναμενόταν να φτάσει στο σκάφος σήμερα, ωστόσο τα ρυμουλκά ωκεανού, δεν αναμένεται να φτάσουν στο αεροπλανοφόρο μέχρι την επόμενη Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου.

Ο λιμενάρχης στη Χόρτα είπε στο Reuters ότι συνεχίζουν να παρακολουθούν την κατάσταση μαζί με το πορτογαλικό ναυτικό. Ωστόσο, είπε ότι δεν θα επιτραπεί στον Hulk να εισέλθει στην περιβαλλοντικά προστατευμένη ζώνη τους. Ανάμεσα στα σενάρια που μελετούν είναι  η ομάδα διάσωσης  να ρυμουλκήσει το σκάφος είτε στις Μπαχάμες είτε στην Ευρώπη.

Στο μεταξύ, πληθαίνουν οι εικασίες για τα αίτια της πυρκαγιάς καθώς και για το πλήρες εύρος της απώλειας. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Automotive News  υπάρχουν συνολικά 3.965 αυτοκίνητα στα οποία το μεγαλύτερο μέρος πιστεύεται ότι είναι Porsche, Audi και VW, αλλά ότι θα μπορούσαν επίσης να υπάρχουν σχεδόν 200 Bentley και ένας απροσδιόριστος αριθμός  Lamborghini. Το περιοδικό trade ανέφερε αρχικά ότι οι αναλυτές εκτιμούν την αξία της απώλειας των αυτοκινήτων, χωρίς το σκάφος, υπολογίζεται σε περισσότερα από 255 εκατομμύρια δολάρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Υπερθέαμα από πλοίο που μετέφερε παγωμένα αυτοκίνητα, στον Ειρηνικό Ωκεανό (vid)

Παράλληλα υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν ότι το πλοίο μετέφερε ηλεκτρικά οχήματα. Η βιομηχανία μεταφοράς αυτοκινήτων έχει επικεντρωθεί στους κινδύνους των μπαταριών που χρησιμοποιούνται στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, με κάποιες αμφιβολίες εάν θα μπορούσαν να ήταν η πηγή και εξάπλωση της πυρκαγιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πλοίο φορτωμένο με χιλιάδες Porsche, τυλίχθηκε στις φλόγες στον Ατλαντικό

Οι ειδικοί στο σημείο αναφέρουν ότι όλα πάνω από την ίσαλο γραμμή έχουν πλέον καεί. Οι φωτογραφίες που παρέχονται από το πορτογαλικό ναυτικό δεν δείχνουν ημερομηνίες ή ώρες. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι οι μπαταρίες στο πλοίο σημαίνουν ότι θα απαιτηθεί ειδικός εξοπλισμός για τη διαχείριση των προσπαθειών κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X