Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Το Παραθαλάσσιο “Εxperience Park” στην Αθήνα, λειτούργησε και είναι πλέον σημείο αναφοράς

Πρόκειται για το μεγαλύτερο παραθαλάσσιο πάρκο στον κόσμο, με έκταση πρασίνου και ψυχαγωγίας 70 στρεμμάτων. Το Experience Park, ισοδυναμεί σε έκταση, όσο περίπου ο μισός Εθνικός Κήπος και άνοιξε τις πύλες του Χριστουγεννιάτικα.

Πρόκειται για ένα μέρος του Μητροπολιτικού Πάρκου, το οποίο δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της μεγαλύτερης αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη, που πραγματοποιείται στην πρώην έκταση του αεροδρομίου του Ελληνικού, ενός πάρκου, το οποίο στην ολοκλήρωσή του θα αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο.

Τι υπάρχει μέσα στο Experience Park στο Ελληνικό

Στη συγκεκριμένη έκταση, φυτεύτηκαν 500 δέντρα και 55.000 φυτά από μεσογειακές ποικιλίες, με βάση σχεδιασμό που βασίστηκε στη βιοποικιλότητα της περιοχής.

Το έργο έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί στο σύνολό του σύμφωνα με τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης, σηματοδοτώντας μία νέα, πιο φιλική προς το περιβάλλον προσέγγιση, από τη συλλογή βρόχινου νερού για τις ανάγκες ύδρευσης και την ελαχιστοποίηση της χρήσης φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων μέχρι την αξιοποίηση υφιστάμενων υλικών για τη δημιουργία αρχιτεκτονικών στοιχείων, όπως παγκάκια και μονοπάτια.

Στο πάρκο, μεταξύ άλλων, υπάρχει σιντριβάνι με εκατοντάδες πίδακες νερού που δημιουργούν μοναδικές χορογραφίες, ένας χώρος υπαίθριας άθλησης, παιδική χαρά με παιχνίδια κατασκευασμένα με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον καθώς και ο κήπος Zen, που αποτελεί μια όαση όπου το στοιχείο του νερού και η μεσογειακή φύση κυριαρχούν.

Μια ξεχωριστή βιωματική εμπειρία

Μέχρι τις 9 Ιανουαρίου, στο Experience Park, για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα υπάρχουν δύο μοναδικές εγκαταστάσεις φωτισμού, δημιουργώντας μία ξεχωριστή βιωματική εμπειρία.

Πρόκειται για το Stalactite, μία επιβλητική εγκατάσταση, με ιδιαίτερα φωτεινά μοτίβα, τα οποία συγχρονίζονται με μουσική, με την υπογραφή των καλλιτεχνών Christopher Bauder και Boris Divider, και το Helios, μία εγκατάσταση φωτισμού, σχεδιασμένη από την ομάδα της Algorithm, που δημιουργεί ένα τοπίο γεμάτο φως, κίνηση και ρυθμό.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X