Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Το νέο καμάρι του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού

Το πρώτο από τα δύο νέα πλοία του Ηνωμένου Βασιλείου για την προστασία της βασικής υποβρύχιας υποδομής, το Topaz Tangaroa, έφτασε στο ναυπηγείο Cammell Laird στο Μπίρκενχεντ. Θα γίνει το πρώτο πλοίο του Ηνωμένου Βασιλείου, αφιερωμένο στη διαφύλαξη ζωτικής σημασίας τηλεπικοινωνιακών καλωδίων στον βυθό της θάλασσας και αγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου, ξεκινώντας τη λειτουργία του σε μόλις έξι μήνες.

Το Βασιλικό Ναυτικό έψαξε διεξοδικά σε πολλές χώρες  για ένα σκάφος που θα πληρούσε τις απαιτήσεις του και επέλεξε το Topaz Tangaroa. Κατασκευάστηκε στη Νορβηγία πριν από τέσσερα χρόνια για να υποστηρίξει έναν συνδυασμό υποβρύχιων επιχειρήσεων, όπως εργασίες σε εξέδρες πετρελαίου/φυσικού αερίου, εργασίες κατασκευής, συντήρησης και επιθεώρησης, καθώς και εργασίες έρευνας και τηλεχειριζόμενων οχημάτων/αυτόνομων υποβρυχίων.

Το σκάφος των 6.000 τόνων, το οποίο είναι εξοπλισμένο με ελικοδρόμιο, γερανό και εκτεταμένο κατάστρωμα εργασίας  χιλίων  τετραγωνικών μέτρων δραστηριοποιείται στον Ειρηνικό σε υποβρύχια κατασκευαστικά έργα.

Το πλοίο διαθέτει επίσης ένα μεγάλο σημείο πρόσβασης στο κάτω μέρος του κύτους μέσω του οποίου μπορούν να εκτοξευθούν υποβρύχια ρομπότ.

Το σκάφος, του οποίου η νέα στρατιωτική ονομασία δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί, θα έχει πλήρωμα περίπου 24  ναύτες RFA, καθώς και έως και 60 ειδικούς του Βασιλικού Ναυτικού, που θα διαχειρίζονται  τα υποθαλάσσια συστήματα επιτήρησης και άλλα συστήματα έρευνας και πολέμου.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X