Νέα

  • Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΥΣ ΩΚΕΑΝΟΥΣ

Το κρινάκι του Αιγαίου, με τις 92 παραλίες ακούει στο όνομα Κύθνος

Το όμορφο νησί της Κύθνου, βρίσκεται γεωγραφικά στo Αιγαίο πέλαγος και ανήκει στις Κυκλάδες. Πρόκειται για ένα μέρος με χαρακτηριστική Κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική και ήρεμη ατμόσφαιρα, ιδανικό για όσους αναζητούν γαλήνη στις διακοπές τους. Λόγω της κοντινής απόστασης από την Αθήνα, η Κύθνος αποτελεί ένα δημοφιλή προορισμό για τα σαββατοκύριακα του καλοκαιριού.Πολύ σπάνια ακούς κάποιον να το έχει επισκεφτεί και ακόμα σπανιότερα να σκαρφαλώνει ψηλά στις προτιμήσεις του για διακοπές στις Κυκλάδες.

Ίσως γιατί μοιάζει διαφορετικό από τα άλλα κυκλαδονήσια. Ίσως γιατί δεν ξέρουμε για τι πράγμα μιλάμε! Ο λόγος λοιπόν, για ένα νησί που φέρει ατόφια την κυκλαδίτικη μαγεία και είναι πολύ κοντά στην Αθήνα, γι’ αυτό ίσως και το αφήνουν οι περισσότεροι για κάνα τριήμερο.

Η Κύθνος, όπως αναφέρει το flyinggreece.gr είναι όμως άλλο ένα νησιώτικο διαμάντι της χώρας μας, γεμάτο πανέμορφες παραλίες έτοιμες να σε ξελογιάσουν. Η χιλιοτραγουδισμένη Κολώνα δεν είναι παρά μία μόνο από αυτές.

Ούτε δυο ωρίτσες λοιπόν από Λαύριο και κάτι παραπάνω από τρεις από τον Πειραιά συναντάμε ένα από τα γραφικότερα νησιά των Κυκλάδων, που επιμένει στην απλότητα και παρατάσσει την πλούσια και δαντελωτή ακτογραμμή του στα πόδια μας.

Μια σειρά από όρμους και παραλίες είναι η Κύθνος που αν το ζητούμενο είναι τα μπάνια σε γραφικές τοποθεσίες, το έχει στο τσεπάκι της.

Δεκάδες κυριολεκτικά ακτές περιμένουν να τις εξερευνήσεις και καθεμιά έχει το δικό της τρόπο να σε κερδίζει. Έχει όμως κι άλλα πολλά.

Θερμιά τη λέγανε εξάλλου κάποτε, από τις θερμές πηγές που συναντάμε μέχρι και σήμερα στον όρμο των Λουτρών και κάνουν τη θάλασσα σωστή πισίνα. Στην Κύθνο θα βρεις επίσης και την περίφημη Παναγιά Κανάλα, που έχει τη δική της ξακουστή ιστορία να διηγηθεί.

Την Κύθνο την προσπερνάμε συνήθως και κοιτάμε βαθύτερα στο Αιγαίο, και ο μόνος που χάνει είμαστε εμείς. Λίγοι γνωρίζουν ακόμα και σήμερα τι θησαυρό κρύβει στις ακτές της.

Οι 92 παραλίες

Το εντυπωσιακότερο χαρακτηριστικό της Κύθνου το αποκάλυψε ο δήμαρχός της Σταμάτης Γαρδέρης το 2018. Μιλώντας στο πρακτορείο ΑΠΕ-ΜΠΕ, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι το νησί έχει 92 όρμους, ορμίσκους και παραλίες και οι περισσότερες μάλιστα είναι προσβάσιμες οδικώς. Κοντά στα 104 χιλιόμετρα είναι η ακτογραμμή της, βάλε και λογάριασε.

Ο δρόμος είναι δύσκολος σε κάποιες περιπτώσεις, αποζημιώνεσαι όμως από το τοπίο και τα παιχνιδίσματα των νερών με το χρώμα. Αλλού είναι καταγάλανο και αλλού γίνεται τιρκουάζ. Χαρακτηριστικά ικανά να σε κάνουν να αποτραβήξεις το μυαλό σου από όσα σε απασχολούσαν πριν πατήσεις το πόδι σου στο νησί.

Προσθέστε εδώ τις ιαματικές πηγές, καμιά 50αριά μονοπάτια πεζοπορίας μέσα στη φύση, αρχαιολογικούς χώρους και άφθονα σημεία ενδιαφέροντος και έχετε μια καλή ιδέα τι μπορεί να δώσει σε όρους διακοπών.

Εντυπωσιακή στις παραλίες της, εντυπωσιακή στα όλα της, η Κύθνος είναι ένα ανεξερεύνητο από τους περισσότερους νησί που είναι πάντα εκεί και περιμένει να την ανακαλύψουμε.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X