Νέα

  • ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΤΟΥ ΒΥΘΟΥ

Το «κοχυλόσπιτο»: Ένα σπίτι από κοχύλια που δημιουργήθηκε σε βάθος πολλών ετών

Είναι ίσως το πιο γνωστό και διάσημο σπίτι στον Παλαιόπυργο του Δήμου Τεμπών στην Ελλάδα. Το σπίτι από τα κοχύλια που δημιουργήθηκε σιγά – σιγά σε βάθος πολλών ετών.

Κοχύλια μικρά και μεγάλα, ζωγραφισμένα και λευκά σχημάτισαν ότι μπορεί να σκεφτεί ο καθένας. Ολυμπιάδες, ευρωπαϊκούς αγώνες, σημαίες κρατών, ημερομηνίες και ένα σωρό στοιχεία. Όσοι περνούν από το σημείο κατευθυνόμενοι προς τα παράλια της Κουλούρας ή των Μεσαγγάλων πέφτουν επάνω του.

Οι πιο περίεργοι κατεβαίνουν κάτω να δούνε περί τίνος πρόκειται. Αρκετοί είναι και εκείνοι που εντυπωσιάζονται και βγάζουν τις φωτογραφικές τους μηχανές ή τα κινητά τους τηλέφωνα θέλοντας να καταγράψουν αυτό που βλέπουν και να το μοιραστούν εντυπωσιασμένοι με τους διαδικτυακούς τους φίλους.

Πριν από πέντε περίπου χρόνια το συγκεκριμένο σπίτι κάηκε όμως ο ιδιοκτήτης βρήκε το σθένος και τη δύναμη να το ξαναφτιάξει και να διορθώσει όποιες καλλιτεχνίες χάλασαν.

Τα κοχύλια στα παράλια της Λάρισας εκεί που εκβάλλει ο Πηνειός ποταμός δεν λείπουν. Ούτε και η έμπνευση λείπει. Άρα η ιστορία συνεχίζεται.

Πηγή: newsbeast.gr

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X