Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Τον διέσωσαν από το σκάφος που έπεσε σε τρικυμία και ανακάλυψαν ότι το είχε κλέψει

Κατάφεραν να διασώσουν το σκάφος του από την τρικυμία και ανακάλυψαν ότι ήταν κλεμμένο.

Η Ακτοφυλακή των ΗΠΑ πραγματοποίησε μια τολμηρή διάσωση ενός γιοτ που βρισκόταν σε κίνδυνο κοντά στο Columbia River Bar.

Ενώ βρίσκονταν εκπαιδευτική αποστολή στις εκβολές του ποταμού Κολούμπια, δύο πληρώματα αεροπορίας της ακτοφυλακής των ΗΠΑ δέχθηκαν σήμα κινδύνου, από το σκάφος αναψυχής Sandpiper, ένα μικρό σκάφος από υαλοβάμβακα. Το σκάφος βρισκόταν έξω σε εξαιρετικά δύσκολες επιφανειακές συνθήκες, με άνεμο και κύματα.

Ο Τομέας της ακτοφυλακής Columbia River έστειλε μηχανοκίνητες σωσίβιες λέμβους από το Cape Disappointment για να ανταποκριθεί και τα πληρώματα αεροσκαφών πέταξαν στο σημείο. Το μεγάλα κύματα κατέστησαν πολύ επικίνδυνη την προσέγγιση με μηχανοκίνητη σωσίβια λέμβο, έτσι ένα από τα πληρώματα του αεροσκάφους αποφάσισε να κατεβάσει έναν κολυμβητή διάσωσης στο νερό και να εγκαταλείψει τον επιβάτη του σκάφους.

Καθώς ο άνδρας πήδηξε στο πλάι και μέσα στο νερό, ένα κύμα που έσπασε παρέσυρε το γιοτ και το κύλησε κατά 360 μοίρες. Το θύμα αναρρώθηκε με ασφάλεια, παρά τον ακραίο κίνδυνο, και μεταφέρθηκε πίσω στην Αστόρια για ιατρική εκκένωση. Είχε ήπια υποθερμία, αλλά δεν έπαθε τίποτα, και νοσηλεύτηκε στο Columbia Memorial Hospital και αφέθηκε ελεύθερος.

Αργότερα την ίδια μέρα, το αστυνομικό τμήμα της Αστόρια έλαβε κλήση από τον τοπικό αρχηγό ασφαλείας του λιμανιού. Είχε αναγνωρίσει το γιοτ Sandpiper στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η ακτοφυλακή από τη διάσωση. Το σκάφος είχε κλαπεί πρόσφατα. Κλήθηκε ο πραγματικός ιδιοκτήτης  του σκάφους για να το επιβεβαιώσει και μετά επικοινώνησε με την αστυνομία.

Την ίδια ώρα περίπου άλλοι πολίτες επικοινώνησαν με το αστυνομικό τμήμα για να ταυτοποιήσουν τον επιζώντα, τον 35χρονο Καναδό υπήκοο  Τζέριχο Λαμπόντε. Ο Λαμπόντε καταζητείται ήδη στη Βρετανική Κολομβία για «πέντε μη επικυρωμένα εντάλματα, για κατηγορίες παρενόχλησης και τρεις κατηγορίες για μη συμμόρφωση».

Είχε πρόσφατα καταγραφεί από κάμερα να αφήνει ένα νεκρό ψάρι στη βεράντα ενός ιστορικού σπιτιού στην Αστόρια, για λόγους που δεν έγιναν γνωστοί.

Ο Λαμπόντε είχε ήδη φύγει από το νοσοκομείο τη στιγμή που το αστυνομικό τμήμα της Αστόρια εξέδωσε ειδοποίηση ζητώντας τη σύλληψή του, αλλά εντοπίστηκε και συνελήφθη από την αστυνομία αργότερα μέσα στην ημέρα. Αντιμετωπίζει κατηγορίες κλοπής, θέτοντας σε κίνδυνο άλλο άτομο, μη εξουσιοδοτημένη χρήση οχήματος και εγκληματική αταξία, πέραν των υφιστάμενων κατηγοριών στον Καναδά.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X