Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Τι έδειξε η επιθεώρηση στο Ever Forward μετά τη ρυμούλκηση από τις λάσπες

Δύο ημέρες μετά την απελευθέρωση του από τη λάσπη στον κόλπο Chesapeake, όπου βρισκόταν καθηλωμένο για περισσότερο από ένα μήνα, το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Ever Forward φαίνεται να βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Το πλοίο παραμένει αγκυροβολημένο στα ανοιχτά της Αννάπολης του Μέριλαντ από το απόγευμα της Τετάρτης, αλλά αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα το ταξίδι του, αφήνοντας μια μακρά λίστα προβλημάτων που πρέπει να επιλυθούν από τους δικηγόρους.

Καθώς η νεκροψία είναι σε εξέλιξη με μια έρευνα της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ που αναμένεται να διαρκέσει μήνες, οι πρώτες αναφορές δείχνουν ότι το σκάφος έχασε μια στροφή στο Craighill Channel του Chesapeake Bay καθώς κατευθυνόταν νότια, μετά την αναχώρηση από τη Βαλτιμόρη. Οι καιρικές συνθήκες είχαν μειώσει τη στάθμη του νερού από τον κόλπο και το σκάφος, το οποίο ήταν βαριά φορτωμένο, ενώ κινείτο με ταχύτητα περίπου 13 κόμβων, κόλλησε βαθιά στη λάσπη.

Αφού απελευθερώθηκε από τη λάσπη στις 17 Απριλίου, το πλοίο μεταφέρθηκε σε αγκυροβόλιο κοντά στην Αννάπολη. Εκεί υποβλήθηκε σε επιθεώρηση από την Ακτοφυλακή των ΗΠΑ, με τους δύτες να εκτιμούν τις ζημιές στο κύτος ή τα μηχανήματα του και να επιβεβαιώσουν την αξιοπλοΐα του. Όπως αναφέρθηκε για πρώτη φορά από την Baltimore Sun, «το μόνο που έχει να επιδείξει το πλοίο για τη μακρά παραμονή του στον πυθμένα του κόλπου, είναι 2 χιλιοστά λάσπη και μερικές γρατσουνιές  στην μπογιά του».

Οι ιδιοκτήτρια του πλοίου,  Evergreen Line με έδρα την Ταϊβάν, ανέφερε ότι μετά τις υποβρύχιες επιθεωρήσεις, το Ever Forward θα επιστρέψει στο λιμάνι της Βαλτιμόρης. Σκοπεύουν να φορτώσουν εκ νέου τα 500 κοντέινερ που αφαιρέθηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διάσωσης και στη συνέχεια να συνεχίσουν το ταξίδι. Το επόμενο λιμάνι της θα ήταν το Νόρφολκ της Βιρτζίνια.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X