Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Τις προτάσεις αρχιτεκτονικού διαγωνισμού φοιτητών για το παλιό λιμάνι Λεμεσού παρουσιάζει η ΑΛΚ

Τις έξι προτάσεις που υποβλήθηκαν από φοιτητές του Πανεπιστημίου Λευκωσίας για την αναδιαμόρφωση των δυο κεντρικών εισόδων του παλιού της Λεμεσού,  παρουσιάζει το επόμενο τριήμερο η Αρχή Λιμένων Κύπρου, ενώ την ερχόμενη Τρίτη βραβεύει τις τρεις καλύτερες.

Ανακοίνωση της Αρχής αναφέρει ότι, σκοπός του διαγωνισμού ήταν η αναδιαμόρφωση των δύο κεντρικών εισόδων του παλιού λιμανιού Λεμεσού (βόρεια και δυτικά), ώστε να προσθέτουν χαρακτήρα και περισσότερη αναγνωρισιμότητα στους επισκέπτες,  ενισχύοντας τη σχέση του έργου με το στοιχείο της θάλασσας, την αρμονική σύνδεση του με τον περιβάλλοντα χώρο, λαμβάνοντας υπόψη την υφιστάμενη αρχιτεκτονική υφή του και ενισχύοντας αυτήν με νέα στοιχεία.

Οι έξι προτάσεις φοιτητών αξιολογήθηκαν από Επιτροπή Αξιολόγησης στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι από την Αρχή Λιμένων Κύπρου, το Δήμο Λεμεσού και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και από σήμερα Σάββατο, μέχρι και την Δευτέρα 5 Ιουλίου, θα  εκτίθενται στην αίθουσα «ΠΛΕΥΣΙΣ» στο παλιό λιμάνι Λεμεσού (16:00 – 20:00).
 
Στον ίδιο χώρο, την Τρίτη, 6 Ιουλίου (19:30), θα πραγματοποιηθεί η τελετή βράβευσης των τριών καλύτερων προτάσεων, στη βάση των αποτελεσμάτων της Επιτροπής Αξιολόγησης. 

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X