Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Την πρώτη κρουαζιέρα από το λιμάνι Λεμεσού χαιρετίζουν κυβέρνηση και τοπικές Αρχές

Πραγματικότητα ξανά από σήμερα οι κρουαζιέρες με βάση το λιμάνι της Λεμεσού, με τον Υπουργό Μεταφορών Γιάννη Καρούσο, τους Υφυπουργούς Τουρισμού και Ναυτιλίας, Σάββα Περδίο και Βασίλη Δημητριάδη και το Δήμαρχο Λεμεσού, Νίκο Νικολαϊδη, να χαιρετίζουν το πρώτο δρομολόγιο της Celestyal Cruises με το κρουαζιερόπλοιο Celestyal Olympia.

Λίγο πριν την έναρξη της κρουαζιέρας, η εταιρεία υποδέχθηκε στο πλοίο τον Υπουργό, τους Υφυπουργούς, το Δήμαρχο Λεμεσού, εκπροσώπους αρμόδιων αρχών, συνεργάτες και εκπροσώπους των ΜΜΕ, όπου έγινε ενημέρωση για το νέο δρομολόγιο καθώς και τους μελλοντικούς στόχους της Celestyal Cruises.
 
 Σε δηλώσεις του, ο Υπουργός Μεταφορών επανέλαβε ότι σε κάθε κρίση υπάρχουν ευκαιρίες και η Κύπρος έχει κάνει βήματα ώστε να προσελκύσει κρουαζιερόπλοια που θα έχουν βάση τους το λιμάνι Λεμεσού αλλά και που περιλαμβάνουν στα δρομολόγια τους το νησί.

Το ενδιαφέρον αυτό, όπως φαίνεται εκ του αποτελέσματος, είπε ο κ.Καρούσος, είναι μεγαλύτερο από ό,τι υπήρχε και στις καλύτερες τουριστικές περιόδους που είχαμε σαν χώρα, τονίζοντας ότι «γίνονται αρκετές προσπάθειες μαζί με τα Υφυπουργεία Τουρισμού και Ναυτιλίας, ούτως ώστε η Κύπρος να καταστεί ένα κέντρο κρουαζιέρας στη Μεσόγειο, κάτι το οποίο είναι εφικτό».
 
Ευχήθηκε ό,τι καλύτερο στο κρουαζιερόπλοιο και την εταιρεία και διαβεβαίωσε όλους πως «θα κάνουμε και άλλα πράγματα, να ετοιμάζονται και για άλλες ανακοινώσεις σύντομα, που στόχο θα έχουν την προσέλκυση και άλλων κρουαζιερόπλοιων αλλά και στήριξη του τομέα αυτού».
 
Από την πλευρά του, ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος ανέφερε πως «η Κύπρος, με περηφάνια έχει να λέει ότι είναι από τις ελάχιστες χώρες, τουλάχιστον στη Μεσόγειο και την Ευρώπη, που έχει διευκολύνει με τέτοιο τρόπο τις κρουαζιέρες και είναι ένα δείγμα του τι μπορεί να πετύχει το κράτος μαζί με τον ιδιωτικό τομέα».

«Θεωρήσαμε εξαρχής ότι ήταν πάρα πολύ σημαντικό να διευκολύνουμε, όπως μπορούσαμε, και σήμερα είναι με μεγάλη χαρά που βλέπουμε, επιτέλους, να ξεκινά από αυτό το πλοίο η σεζόν της κρουαζιέρας», συμπλήρωσε.
 
Την ίδια ώρα υπέδειξε πως, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η τουριστική βιομηχανία και το πόσο επηρεάζεται ο κόσμος ψυχολογικά, «η Celestyal μας δείχνει σήμερα ότι υπάρχει ελπίδα και, για όσους θέλουν να ξεκουραστούν και ζουν στην Κύπρο μόνιμα,  ότι μπορεί να είναι μια επιλογή για διακοπές».
 
Επιπρόσθετα τόνισε ότι, «είναι και ένα πολύ σημαντικό βήμα για τον τουρισμό που έρχεται στην Κύπρο από το εξωτερικό, διότι είναι γνωστό ότι η εταιρεία Celestyal, εδώ και πάρα πολλά χρόνια, επενδύει σε αγορές που, όχι μόνο ενδιαφέρουν το Υφυπουργείο Τουρισμού, αλλά και μπορούν να ανοίξουν νέους ορίζοντες στη χώρα μας».
 
Εξέφρασε, τέλος, τη βεβαιότητα του ότι οι κοινές προσπάθειες της εταιρείας και του Υφυπουργείου Τουρισμού θα συνεχιστούν, ιδιαίτερα τώρα που υπάρχει μια νέα ταυτότητα για το τουριστικό προϊόν της Κύπρου και υπέδειξε ότι, «ήδη υπάρχει αρκετή προβολή στην Αμερική, στη Γερμανία και νομίζω ότι δίδεται πλέον μια νέα πνοή».
 
Σε δηλώσεις του, εξάλλου, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας, Βασίλης Δημητριάδης, εξέφρασε τη χαρά του που σήμερα, με το κρουαζιερόπλοιο της Celestyal Cruises εγκαινιάζεται η κρουαζιέρα για τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο.

« Νομίζω προσπάθειες αρκετών μηνών, τόσο της ίδιας της εταιρείας αλλά όσο και της Κυπριακής Κυβέρνησης, με τις διευκολύνσεις που δώσαμε στους κυπριακούς λιμένες, την προσπάθεια των αλλαγών πληρωμάτων, το πρόγραμμα εμβολιασμού των ναυτικών, νιώθουμε ότι σήμερα δίνεται η ευκαιρία να επαναλειτουργήσει η κρουαζιέρα και να απευθυνθεί προς τους Κύπριους συμπολίτες μας για να απολαύσουν αυτό το ξεχωριστό είδος αναψυχής», συμπλήρωσε.
 
Ευχήθηκε όπως το πλοίο να είναι καλοτάξιδο και κάλεσε «τους συμπολίτες μας να αγκαλιάσουν το προϊόν της κρουαζιέρας που από φέτος προσφέρεται πιο δυναμικά και στην κυπριακή αγορά».
 
Χαιρετίζοντας την έναρξη της κρουαζιέρας, ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαϊδης ευχαρίστησε την Celestyal Cruises και τον όμιλο Louis που επέλεξαν τη Λεμεσό για να επαναδραστηριοποιηθούν στην περιοχή.
 
«Είναι μια σημαντική μέρα για την πόλη μας γιατί μπαίνει η προοπτική να επανέλθει η Λεμεσός στις παλιές καλές μέρες που ήταν ένα κέντρο τουρισμού κρουαζιέρας, κάτι που ήταν σημαντικό για το εμπόριο της πόλης και τον πολιτισμό της», ανέφερε.
 
Εξέφρασε δε την ελπίδα ότι αυτές οι μέρες θα επανέλθουν και σημείωσε πως ο Δήμος, σε συνεργασία με την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λεμεσού, προχωρούν με εκδηλώσεις καλωσορίσματος και ξενάγησης των τουριστών που θα φτάνουν στο λιμάνι « ώστε να φεύγουν από εδώ με τις καλύτερες εντυπώσεις, για να μεταφέρουν το μήνυμα και στους συμπατριώτες τους και να ξαναέρθουν και οι ίδιοι».
 
Σε δήλωση του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Celestyal Cruises, Κρις Θεοφιλίδης, ανέφερε πως είναι μεγάλη η χαρά που μια κυπριακή εταιρεία ανοίγει πρώτη φέτος τη σεζόν κρουαζιέρας στην Κύπρο, σημειώνοντας πως «το Celestyal Olympia έρχεται να συμπληρώσει ένα πρόγραμμα που έχουμε χαράξει σαν Celestyal Cruises, να έχουμε μια παρουσία στην Κύπρο καθ’όλη τη διάρκεια της χρονιάς».
 
Γίνεται, συνέχισε, μια πολύ έντονη προσπάθεια, ώστε να προσελκύσουμε τους χειμερινούς μήνες τουρίστες από μη παραδοσιακές αγορές για την Κύπρο, «και τώρα με το Celestyal Olympia συμπληρώνουμε το πάζλ, έχοντας κρουαζιέρες και για το κυπριακό κοινό κατά τους θερινούς μήνες».

Εκδήλωση υποδοχής Celestyal Olympia στο λιμάνι της Λεμεσού, παρουσία του Υπουργού Μεταφορών, των Υφυπουργών Τουρισμού και Ναυτιλίας και του Δημάρχου Λεμεσού.


 
Μιλώντας εξάλλου στο ΚΥΠΕ, ο κ.Θεοφιλίδης εξήγησε πως στο πλοίο εφαρμόζονται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, «που συνάδουν πλήρως με το γενικότερο πλαίσιο και έχουν ελεγχθεί και γίνει αποδεκτά από τις υγειονομικές αρχές της Κύπρου και της Ελλάδας».
 
Εξήγησε δε ότι ένας επιβάτης δικαιούται να ταξιδέψει, εφόσον έρθει με αρνητικό στον κορωνοϊό PCR test 72 ωρών, ενώ κατά την είσοδο του στο πλοίο θα υποβάλλεται σε rapid test.
 
Επιπρόσθετα, η πληρότητα του πλοίου δεν θα ξεπερνά το 80%, ενώ σε κλειστούς χώρους, εκτός εστιατορίων και μπαρ, οι επιβάτες θα πρέπει να φέρουν την προστατευτική τους μάσκα, την οποία θα μπορούν να αφαιρούν στο κατάστρωμα, καθώς ο χώρος έχει διαμορφωθεί έτσι ώστε να υπάρχουν αποστάσεις.
 
Ο κ.Θεοφιλίδης σημείωσε ακόμη ότι η εταιρεία έχει κάνει μεγάλες επενδύσεις στο σύστημα εξαερισμού των πλοίων της, ώστε να εργάζονται με 100% φρέσκο αέρα, σε ειδικά φίλτρα τελευταίας τεχνολογίας που κυκλοφόρησαν μετά την έναρξη της πανδημίας, αλλά και σε συστήματα απολύμανσης του αέρα.

Ερωτηθείς σχετικά ανέφερε ότι η ανταπόκριση του κόσμου για κρουαζιέρες από το λιμάνι Λεμεσού είναι θετική, με τα ποσοστά Αυγούστου να πλησιάζουν το 80% που είναι και το όριο που έχει θέσει στην πληρότητα του πλοίου η εταιρεία.
 
Οι επταήμερες κρουαζιέρες «Μυθικό Αρχιπέλαγος», ξεκινούν κάθε Σάββατο από το λιμάνι της Λεμεσού (τελευταία αναχώρηση στις 21 Αυγούστου)  και περιλαμβάνουν σταθμούς στον Άγιο Νικόλαο (Κρήτη), στο Λαύριο (Αθήνα), στη Θεσσαλονίκη και ακολούθως στη Μύκονο, στη Σαντορίνη και στη Ρόδο.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X