Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Τηλεφώνημα για βόμβα σε πλοίο της MSC στην Ολλανδία

Απειλή τοποθέτησης βόμβας πριν από τρεις εβδομάδες σε πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων της  MSC, λίγο πριν φτάσει στην Αμβέρσα. Το πλοίο έλαβε εντολή να αντιστρέψει την πορεία του, καθώς έπλεε στο λιμάνι και κρατήθηκε για μια εβδομάδα σε αγκυροβόλιο, στα ανοικτά των ολλανδικών ακτών, ενώ η έρευνα βρισκόταν σε εξέλιξη.

Ο συλληφθείς κρατήθηκε με την κατηγορία της απειλής για τρομοκρατικό έγκλημα. Δεν δόθηκαν επιπλέον λεπτομέρειες σχετικά με το πού έγινε η σύλληψη ή πώς μπόρεσαν να βρουν το άτομο. Το δημοσίευμα ανέφερε μόνο ότι η Υπηρεσία Υποδομής της Εθνικής Αστυνομίας εντόπισε το άτομο και ότι η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το MSC Lorena, ένα εμπορευματοκιβώτιο χωρητικότητας 59.587 dwt, κατευθυνόταν προς το λιμάνι της Αμβέρσας το βράδυ της  22ας Δεκεμβρίου, όταν η βελγική αστυνομία έλαβε απειλητικό τηλεφώνημα για την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο πλοίο.

Το πρόσωπο που έκανε το τηλεφώνημα ισχυρίστηκε ότι το πλοίο θα εκραγεί λίγο μετά τον ελλιμενισμό στο λιμάνι. Το σκάφος μήκους 902 ποδιών, το οποίο έχει χωρητικότητα 4.870 TEU, είχε ολοκληρώσει το μεγαλύτερο μέρος της διέλευσης κατά μήκος του ποταμού Scheldt, φτάνοντας σε ένα σημείο ακριβώς δυτικά της Αμβέρσας κοντά στην πόλη Rilland όταν ελήφθη η απειλή. Η αστυνομία διέταξε το σκάφος να αντιστρέψει την πορεία του και να προχωρήσει στο αγκυροβόλιο του Vlissingen.

Η αστυνομία κράτησε το σκάφος μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου με το πλήρωμα να παραμένει στο πλοίο. Μετά την εξονυχιστική έρευνα στο πλοίο, οι Αρχές της χώρας διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για φάρσα. Το Το MSC Lorena, αναχώρησε από την Αμβέρσα στις 4 Ιανουαρίου με προορισμό τη Λομέ του Τόγκο όπου πρόκειται να φτάσει στις 14 Ιανουαρίου. Το πλοίο εκτελεί δρομολόγια προς τα αφρικανικά λιμάνια της Λομέ, Λάγος, Νιγηρίας, Αμπιτζάν, Ακτή Ελεφαντοστού και Ντακάρ της Σενεγάλης.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X