Νέα

  • ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

«Τείχη θανάτου» τα δίχτυα – H παράνομη αλιεία στον Ινδικό Ωκεανό απειλεί τη θαλάσσια ζωή

Η Greenpeace κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την ευρεία χρήση παράνομων παρασυρόμενων διχτυών στον βορειοδυτικό Ινδικό Ωκεανό. Η περιβαλλοντική οργάνωση επισημαίνει τους κινδύνους για τη θαλάσσια ζωή σε μια από τις πιο οικολογικά ευάλωτες περιοχές αλιείας στον κόσμο.

Κατά τη διάρκεια δύο εβδομάδων στη θάλασσα, η περιβαλλοντική οργάνωση αναφέρει ότι μαγνητοσκόπησε επτά πλοία εντός 20 τετραγωνικών μιλίων (50 τετραγωνικά χιλιόμετρα) χρησιμοποιώντας παρασυρόμενα δίχτυα για να αλιεύσουν τόνο. Εντόπισε άλλα οκτώ σκάφη τα οποία έκαναν χρήση διχτυών.

Τα λεγόμενα «τείχη του θανάτου», όπως λέγονται τα εν λόγω δίχτυα, εκτός από τόνο «εγκλωβίζουν» και άλλα ψάρια και για αυτό τον λόγο απαγορεύτηκαν από τα Ηνωμένα Έθνη πριν από 30 χρόνια.

«Λόγω των προβλημάτων της παράνομης αλιείας ανησυχούμε για όλα τα ψάρια στον Ινδικό Ωκεανό», ανέφερε εκπρόσωπος της Greenpeace, προσθέτοντας ότι στην ίδια περιοχή παρατηρήθηκε επίσης τεράστια αύξηση της ανεξέλεγκτης αλιείας καλαμαριών.

«Ποιο είναι το νόημα της απαγόρευσης όταν όλα τα αλιευτικά σκάφη στον Ινδικό χρησιμοποιούν παρασυρόμενα δίχτυα« αναρωτήθηκε ο Will McCallum, επικεφαλής της Greenpeace στη Βρετανία μιλώντας στο Reuters.

Πηγή: Reuters

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X