Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Τα πρώτα σκάφη καταφθάνουν στη Μαρίνα Αγίας Νάπας

Πολυτελή σκάφη έχουν αρχίσει να καταφθάνουν στη Μαρίνα Αγίας Νάπας, κουβαλώντας ένα αέρα για καλύτερες μέρες στις τουριστικές αφίξεις και δίνοντας βεβαίως άλλη βαρύτητα πλέον στην περιοχή που άλλαξε όψη.

Το πρώτο σκάφος έφθασε τη 17η Ιουνίου από την Πορτογαλία, τηρώντας όλες τις διατάξεις που προβλέπονται από τα διατάγματα της κυβέρνησης που αφορούν τον κορωνοϊό . 

Αυτό που απαιτείται με την άφιξή των σκαφών είναι η διενέργεια του τεστ για κορωνοϊό σε όλους τους επιβαίνοντες. Σε περίπτωση που το τεστ είναι αρνητικό τότε οι επιβάτες θα αποβιβάζονται χωρίς κανένα εμπόδιο.  

Η μαρίνα της Αγίας Νάπας έχει πολλά να προσφέρει όχι μόνο στη περιοχή αλλά και στο ρόλο μπορεί να διαδραματίσει η Κύπρος ως ναυτιλιακό κράτος στην Ανατολική Μεσόγειο, ανέφερε η Υφυπουργός Ναυτιλίας Νατάσα Πηλείδου.

Σε δηλώσεις ύστερα από επίσκεψη στην Μαρίνα Αγίας Νάπας όπου ενημερώθηκε για την εξέλιξη του έργου, η Υφυπουργός είπε πως «έχουν γίνει άλματα όσον αφορά την κατασκευή αλλά και τον σχεδιασμό της μαρίνας, η οποία αναμένεται να είναι πέραν των προσδοκιών, όσον αφορά τις μοντέρνες εγκαταστάσεις αλλά και τον τρόπο ελέγχου και διαχείρισης των σκαφών και όλων των άλλων υποδομών και δραστηριοτήτων».

Έμφαση στη Γαλάζια Ανάπτυξη  

Ιδιαίτερα σημαντικό, το θέμα της Γαλάζιας Ανάπτυξης, ανέφερε η κυρία Πηλείδου, σημειώνοντας ότι οι μαρίνες έχουν ένα ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο να διαδραματίσουν, όχι μόνο λόγω των σκαφών που προσελκύουν, του ναυτικού τουρισμού και της αναβάθμισης αυτών που έχει να προσφέρει η Κύπρος, αλλά και επειδή οι πολίτες της Κύπρου έχουν την ευκαιρία να συνδεθούν περισσότερο με την ναυτική και την ναυτιλιακή ταυτότητα της χώρας μας, η οποία παρ’ όλο που υπάρχει εδώ και πάρα πολλά χρόνια, ήταν λιγότερο αισθητή και λιγότερο αντιληπτή στον κόσμο στην καθημερινότητα του».

Σημείωσε ακόμα ότι η μαρίνα Αγίας Νάπας «έχει πολλά να προσφέρει όχι μόνο στην περιοχή αλλά και σ’ ολόκληρη την χώρα και στο ρόλο που έχει να διαδραματίσει η Κύπρος ως ναυτιλιακό κράτος στην Ανατολική Μεσόγειο».

Μοναδικό έργο για τη Μεσόγειο, ολοκληρώνεται το 2022

Ο Σταύρος Καραμοντάνης, Διευθύνων Σύμβουλος M.M. Makronisos Marina Ltd, εξέφρασε ικανοποίηση για την επίσκεψη της Υφυπουργού Ναυτιλίας στη μαρίνα Αγίας Νάπας και χαρακτήρισε «πολύ καλή» τη συνεργασία των δύο πλευρών.

Πρέπει είπε, να είμαστε ευγνώμονες και στους ξένους επενδυτές αλλά και στη δική μας επιμονή και σκληρή δουλειά που έχουμε κάνει τόσα χρόνια, γιατί σήμερα έχουμε μια μαρίνα που άνοιξε προς όλους για τα σκάφη ελλιμενισμού. 

«Από την 1η Ιουνίου η μαρίνα δέχεται σκάφη και παρέχει όλες τις υπηρεσίες. και προχωρούμε προς την ολοκλήρωση του έργου». 

Η εμπορική ζώνη θα ολοκληρωθεί τέλος του χρόνου ενώ η οικιστική ανάπτυξη θα τελειώσει γύρω στα τέλη του 2022 ανέφερε ο κύριος Καραμοντάνης. «Είναι σημαντικό το γεγονός ότι, όπως προνοεί η συμφωνία με το κράτος,  έχουμε παραδώσει το κομμάτι που έχει να κάνει με τα λιμενικά έργα και τις θέσεις ελλιμενισμού, οι οποίες άρχισαν ήδη να δέχονται σκάφη».

Το πρόγραμμα της μαρίνας συνεχίζεται και το έργο θα είναι μοναδικό τόσο για την περιοχή όσο και για την Ανατολική Μεσόγειο, γιατί έχει ιδιαίτερο σχεδιασμό και θα προσελκύσει τόσο ξένους όσο και ντόπιους».

Ο κ. Καραμοντάνης εξήρε τη σημασία της κατασκευής μαρίνων στην Κύπρο προκειμένου να αναπτυχθεί σωστά ο ναυτικός τουρισμός.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X