Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Τα οφέλη από την παρουσία των πολυτελών κρουαζιερόπλοιων στην Κύπρο

Τα πιο εντυπωσιακά κρουαζιερόπλοια στον κόσμο, είναι αγκυροβολημένα, κατά μήκος των ακτών της Κύπρου να αναμένουν επιβάτες για το επόμενο δρομολόγιο και να ανακτήσουν τη λάμψη και ζωή που είχαν συνηθίσει στους ωκεανούς.

Οι Λεμεσιανοί αντικρίζουν ένα πολυτελές θέαμα, τα τέσσερα από τα πιο ελκυστικά επιβατηγά πλοία, κοσμήματα όπως τα χαρακτηρίζουν της CarnivalCorporation να είναι αγκυροβολημένα στη Μονή, ανατολικά της πόλης του λιμανιού, χρησιμοποιώντας τα κίνητρα της κυβέρνησης για την απόσυρση των πλοίων, έως ότου το επιτρέψουν οι παγκόσμιοι περιορισμοί ταξιδιού του coronavirus για να συνεχίσουν οι ρουαζιέρες.

Το Υφυπουργείο Ναυτιλίας, το οποίο πρόσφατα ανανέωσε το φορολογικό του καθεστώς για άλλα 10 χρόνια, καθιστώντας την κυπριακή σημαία και τις επιχειρήσεις με έδρα την Κύπρο ελκυστικές για τους πλοιοκτήτες και τις εταιρείες διαχείρισης πλοίων, εξέδωσε κίνητρο για την επιβίβαση επιβατικών και φορτηγών πλοίων στα ύδατά της, εν μέσω του παγκόσμιου αποκλεισμού.

Η συμφωνία είχε συναφθεί με τη μητρική CarnivalCorporation&Plc και τους εκπροσώπους τους στην Κύπρο EDTOffshore, για έξι από τα πιο εντυπωσιακά κρουαζιερόπλοια από τις θυγατρικές της CarnivalPrincessCruises και SeabournCruises.

Η FinancialMirrorαποκάλυψε ότι, κάθε πλοίο συνεισφέρειπερίπου 20.000 ευρώ το μήνα στην κυπριακή οικονομία κατά τη διάρκεια της παραμονής τους, σύμφωνα με παρατηρητές της βιομηχανίας με γνώση της συμφωνίας.

Με το τέλος του κλειδώματος στα λιμάνια επιβατών και στον κλάδο των κρουαζιερόπλοιων τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο, το νωρίτερο, αυτά τα έξι πλοία από τη μεγαλύτερη ταξιδιωτική εταιρεία αναψυχής στον κόσμο με χαρτοφυλάκιο εννέα από τις κορυφαίες κρουαζιέρες στον κόσμο, θα συμβάλουν σε ένα επταψήφιο ποσό στον θαλάσσιο κόμβο της Κύπρου σε άμεσα και έμμεσα κέρδη.

Εκπρόσωπος της EDTOffshore, ούτε αρνήθηκε ούτε επιβεβαίωσε το ποσό, αλλά εξήγησε ότι «δεν είναι όλο το ποσό στα τέλη αγκυροβόλησης».

Ο αξιωματούχος της EDT είπε ότι και τα έξι πλοία αγοράζουν καύσιμα και προμήθειες για τα πλοία και το πλήρωμα, χρησιμοποιούν τοπικές εγκαταστάσεις για συντήρηση, ενώ οι αλλαγές του πληρώματος συμβάλλουν στην κυκλοφορία μέσω των δύο αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου.

Τα έξι πολυτελή κρουαζιερόπλοια είναι το RegalPrincess και το SkyPrincess (στη φωτό), το SeabournQuest, το SeabournEncore, το EmeraldPrincess και τοSeabournOvation.

Η Seabournσύμφωνα με τη FinancialMirror, ανακοίνωσε ότι θα επεκτείνει την εθελοντική παύση των παγκόσμιων δραστηριοτήτων για τα πέντε κρουαζιερόπλοια της που διαφημίζονται ως «η καλύτερη ταξιδιωτική εμπειρία πολυτελείας στον κόσμο».

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X