Νέα

  • ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ταλίν: Πολυσύχναστος δρόμος κλείνει τα βράδια, για να περνούν οι βάτραχοι – Βίντεο

Πολυσύχναστος δρόμος στο Ταλίν, πρωτεύουσα της Εσθονίας, είναι κλειστός τη νύχτα για όλο τον Απρίλιο, προκειμένου χιλιάδες βάτραχοι να μπορούν να πηγαίνουν στις περιοχές που ζευγαρώνουν χωρίς να κινδυνεύουν από τα αυτοκίνητα.

Συνήθως την Άνοιξη εθελοντές βοηθούν στη μεταφορά των βατράχων μακριά από τους δρόμους στην πρωτεύουσα της Εσθονίας. Με αυτό τον τρόπο έχουν σωθεί 97.000 εκπρόσωποι του είδους τα προηγούμενα χρόνια, συμπεριλαμβανομένων 2.000 που σώθηκαν πέρυσι σε αυτό τον δρόμο στο Ταλίν.about:blank

Όμως, εξαιτίας της πανδημίας αυτού του είδους η βοήθεια είναι αδύνατη φέτος. Έτσι, το κλείσιμο δρόμων είναι η μόνη «σανίδα σωτηρίας» για τους βατράχους.

«Οι βάτραχοι υπήρχαν εδώ πριν από τον δρόμο. Τώρα οι λίμνες στις οποίες αναπαράγονται βρίσκονται από τη μια πλευρά του δρόμου και το μέρος που ξεχειμωνιάζουν στην άλλη. Επομένως, είναι αναγκασμένοι να διασχίζουν τον δρόμο», δήλωσε η Κρίστεν Σάαρμ, εθελόντρια του Εθνικού Ταμείου της Εσθονίας.

Λόγω της θερμής επιφάνειας του δρόμου οι βάτραχοι γίνονται νωθροί και αργοί, με αποτέλεσμα να βρίσκονται εκεί έως και 300 κάθε φορά και να κινδυνεύουν από τα αυτοκίνητα.


Το Ταλίν εξετάζει το ενδεχόμενο να κατασκευάσει σήραγγα κάτω από τον δρόμο, προκειμένου να μπορούν να περνούν από εκεί οι βάτραχοι, ή να φτιάξει μια λίμνη στην πλευρά όπου ξεχειμωνιάζουν τα αμφίβια.

Πηγή: Reuters

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X