Νέα

  • ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΓΑΛΑΖΙΟΥ

Τέταρτος Ολυμπιονίκης ο Παύλος Κοντίδης, μετά την κούρσα των μεταλλίων

Για τρεις μόνο βαθμούς ποινής ο Παύλος Κοντίδης έμεινε εκτός μεταλλίων στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο, κατακτώντας την τέταρτη θέση στην τελική κατάταξη.

Ο Παύλος Κοντίδης τερμάτισε 6ος στην κούρσα των μεταλλίων και έλαβε την τέταρτη θέση στη τελική κατάταξη με 88 βαθμούς ποινής.

Ο Παύλος Κοντίδης παραμένει αναμφίβολα νικητής στις καρδιές μας για την αξιέπαινη προσπάθειά του, η οποία μας έκανε πολύ περήφανους.

To χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο στα Laser ανδρών απέσπασε ο Αυστραλός Ματ Γουέαρν, το ασημένιο ο Κροάτης Τόντσι Στιπάνοβιτς και το χάλκινο ο Νορβηγός Χέρμαν Τόμασγκαρντ.

Η τέταρτη θέση, είναι η δεύτερη καλύτερη θέση που λαμβάνει η Κύπρος σε Ολυμπιακούς αγώνες μετά το χάλκινο μετάλλιο του Κοντίδη στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου το 2012.

Στις πρώτες του δηλώσεις μετά την κούρσα ο Παύλος Κοντίδης χαρακτήρισε την τέταρτη θέση ως «σπουδαίο αποτέλεσμα», ωστόσο, όπως είπε, πονάει το να φτάνεις στην πηγή και να μην πίνεις νερό.

Εξάλλου σε ανακοίνωσή του ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού συγχαίρει θερμά τον Παύλο Κοντίδη, αναφέροντας ότι κατέβαλε υπερπροσπάθεια στην τελευταία κούρσα των μεταλλίων, τερματίζοντας τελικά στην καθ’ όλα τιμητική  4η θέση.

«Μια τεράστια επιτυχία για τον ίδιο τον αθλητή, την κυπριακή ιστιοπλοΐα και τον κυπριακό αθλητισμό, κάτι που μας κάνει να νιώθουμε ξεχωριστή περηφάνια», προσθέτει.

Σημειώνει επίσης ότι με τη συνολική του παρουσία στο  Τόκιο, ο Παύλος Κοντίδης απέδειξε ότι βρίσκεται στην ελίτ των ιστιοπλόων στον παγκόσμιο χώρο, «προβάλλοντας με τον καλύτερο τρόπο τον αθλητισμό μας και την μικρή μας πατρίδα».

Τέλος αναφέρεται ότι ο ΚΟΑ και η Πολιτεία διαχρονικά στηρίζουν τις αγωνιστικές προσπάθειες του Παύλου Κοντίδη και αυτό θα συνεχίσουν να κάνουν και στη συνέχεια. Ο Οργανισμός συγχαίρει επίσης τον Ναυτικό Όμιλο Λεμεσού, την Κυπριακή Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, καθώς την προπονητική ομάδα και την οικογένεια του Κοντίδη.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X