Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Σχέδιο επείγουσας ανάγκης κηρύττουν την Παρασκευή δύο εταιρείες στο λιμένα Ζυγίου

Πρόκειται για σενάριο άσκησης αντιμετώπισης πετρελαιοκηλίδας, μετά από πρόσκρουση δεξαμενόπλοιου σε προβλήτα. Η εν λόγω άσκηση θα λάβει χώρα την Παρασκευή το πρωί στο Ζύγι.

Το σενάριο της άσκησης αφορά πρόσκρουση δεξαμενόπλοιου στην προβλήτα κατά τη διάρκεια της πρόσδεσης του, με αποτέλεσμα τη διαρροή πέντε χιλιάδων λίτρων καυσίμου ανεφοδιασμού (bunker fuel) στη θάλασσα, και εξέλιξη σε φωτιά στο ίδιο το δεξαμενόπλοιο κατά τη ρυμούλκηση του μακριά από την προβλήτα.


Οι δύο εταιρείεες VTTV και της VSS-EPE, που διοργανώνουν την άσκηση θα θέσουν σε εφαρμογή το Σχέδιο Επείγουσας Ανάγκης.

Σε πλήρη κινητοποίηση θα τεθεί προσωπικό και εξοπλισμός για αντιμετώπιση της πετρελαιοκηλίδας με επικοινωνία και πλήρη αξιοποίηση σκαφών και άλλου εξοπλισμού από τη VSS-EPE για την εικονική αντιμετώπιση της πετρελαιοκηλίδας, ως επίσης και την πυρόσβεση στο δεξαμενόπλοιο από ένα ρυμουλκό
σκάφος.

Η προγραμματισμένη άσκηση θα γίνει την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου και ώρα 09:00 στη θαλάσσια περιοχή
παρά τη προβλήτα της VTTV στο Λιμένα Ζυγίου.
Οι εταιρείες VTS Vasiliko Terminal Services και VSS-EPE Environmental Protection Services σε συνεργασία με τη VTTV, προχωρούν σε ασκήσεις ετοιμότητας, στο πλαίσιο των υποχρεώσεων τους για πρόληψη αλλά και αντιμετώπιση περιστατικού θαλάσσιας ρύπανσης που πιθανό να προκύψει από εργασίες φορτοεκφόρτωσης πετρελαιοειδών στις εγκαταστάσεις της.

Στην άσκηση προσκλήθηκαν ο Υπουργός Γεωργίας και Περιβάλλοντος Κώστας Καδής, η Υπουργός Ενέργειας Νατάσα Πηλείδου, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Δημητριάδης και άλλοι αρμόδιοι φορείς.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X