Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Συνεχίζονται οι εργασίες ανάδειξης του αρχαίου λιμανιού της Αμαθούντας

Σε εξέλιξη βρίσκονται, από την 1η Ιουλίου, οι υποβρύχιες εργασίες για ανάδειξη του λιμανιού της Αμαθούντας, ενώ το διήμερο 23 και 24 Ιουλίου θα εκτελούνται εργασίες για ψηφιακή αποτύπωση του, με τη χρήση και drone.
 
Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Τμήματος Αρχαιοτήτων, «από την 1η Ιουλίου άρχισαν και συνεχίζονται οι υποβρύχιες εργασίες για την ανάδειξη του αρχαίου λιμανιού Αμαθούντας στο πλαίσιο ευρωπαϊκού διασυνοριακού προγράμματος με το ακρωνύμιο ΑΝΔΙΚΑΤ».
 
Το πρόγραμμα, προστίθεται, έχει στόχο την προβολή της υποβρύχιας αρχαιολογικής και φυσικής κληρονομιάς, μέσω της δημιουργίας καταδυτικών διαδρομών σε θαλάσσιες προστατευόμενες περιοχές σε Ελλάδα και Κύπρο.

Η ανακοίνωση καλεί τους λουόμενους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν τους χώρους όπου εκτελούνται εργασίες, για τις οποίες υπάρχει κατάλληλη σήμανση στη θάλασσα και προειδοποιητικές πινακίδες στη ξηρά.
 
Παρακαλείται δε το κοινό να μην μετακινεί αρχαιότητες που τυχόν υπάρχουν στο βυθό, είτε σημάνσεις που έχουν τοποθετηθεί στα πλαίσια του έργου, το οποίο θα συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια του Ιουλίου.
 
Τέλος, ενημερώνεται το κοινό ότι την Παρασκευή και Σάββατο, 23 και 24 Ιουλίου 2021, μεταξύ των ωρών 06:30 με 8:30, θα εκτελούνται εργασίες για τη ψηφιακή αποτύπωση του αρχαίου λιμανιού Αμαθούντας, οι οποίες θα περιλαμβάνουν και τη πτήση Μη Επανδρωμένου Αεροσκάφους (Drone), το οποίο θα υπερίπταται τόσο του θαλάσσιου χώρου όπου βρίσκεται το αρχαίο λιμάνι, όσο και του επίγειου αρχαιολογικού χώρου, στο σημείο που αντιστοιχεί με το αρχαίο λιμάνι.
 
Το Τμήμα Αρχαιοτήτων απολογείται για οποιανδήποτε ταλαιπωρία που τυχόν θα προκληθεί.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X