Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Συναγερμός στην Υεμένη – Πειρατεία των Χούθι σε πλοίο των Εμιράτων -Συστάσεις Βρετανικού Π.Ν.

Σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού θέτει τα σκάφη στα ανοικτά της Υεμένης, το Βρετανικό πολεμικό ναυτικό, μετά από πληροφορίες για επίθεση εναντίον πλοίου. Kάλεσε τα πληρώματα των σκαφών που πλέουν στην περιοχή να επιδεικνύουν τη μέγιστη προσοχή.

Το κέντρο του βρετανικού Πολεμικού Ναυτικού που είναι αρμόδιο για την ασφάλεια της εμπορικής ναυσιπλοΐας (United Kingdom Maritime Trade Operations, UKMTO), έλαβε πληροφορίες για επίθεση εναντίον πλοίου κοντά στο λιμάνι Ρας Ίσα.

Ο στρατιωτικός συνασπισμός υπό τη Σαουδική Αραβία που επιχειρεί στην Υεμένη κατηγόρησε σήμερα τους σιίτες αντάρτες Χούθι ότι “συνέλαβαν” ένα πλοίο με σημαία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Ερυθρά Θάλασσα, κάτι που εκπρόσωπος του κινήματος επιβεβαίωσε, κάνοντας λόγο όμως για ένα “εχθρικό” πλοίο.

“Πειρατεία σημειώθηκε στο πλοίο με το όνομα ‘Rawabi‘, με σημαία Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, και συνελήφθη στις 23:57 της Κυριακής την ώρα που έπλεε στα ανοικτά της επαρχίας Χοντέιντα”, στη δυτική Υεμένη, δήλωσε ο Τούρκι αλ Μάλικι εκπρόσωπος του συνασπισμού και ζήτησε την άμεση απελευθέρωση του σκάφους και του πληρώματος προειδοποιώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση “οι δυνάμεις του συνασπισμού θα λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αντιμετωπίσουν αυτή την παραβίαση”.

Το πλοίο επέστρεφε από το αρχιπέλαγος Σοκότρα της Υεμένης, στα ανοικτά των νότιων ακτών της χώρας, όπου παρέδωσε ιατρικά υλικά σε νοσοκομείο εκστρατείας της περιοχής και κατευθυνόταν προς τη, Τζιζάν της Σαουδικής Αραβίας. Στο παρελθόν οι αντάρτες είχαν αιχμαλωτίσει  τρία σκάφη τα οποία στην συνέχεια απελευθέρωσαν. Τα δύο είχαν σημαία Ν. Κορέας  και το τρίτο  Σ. Αραβίας.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X