Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Συναγερμός στην Ηγουμενίτσα μετά από Φωτιά σε πλοίο με 237 επιβάτες και 51 μέλη πληρώματος

Κόκκινος συναγερμός στην Ελλάδα μετά την εκδηλωση πυρκαγιάς που προκλήθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στο στο τρίτο κατάστρωμα του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου Euroferry Olympia, που πλέει υπό σημαία Ιταλίας, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της νήσου Ερεικούσας, κατά την εκτέλεση δρομολογίου από Ηγουμενίτσα προς Μπρίντεζι με 237 επιβάτες και 51μελές πλήρωμα.

Όλοι οι επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους και απομακρύνθηκαν με σωσσίβιες λέμβους του πλοίου, μετά από επιχείρηση της λιμενικής και εναέριων δυνάμεων.

Ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Κώστας Κάτσαφάδος δήλωσε ότι ο καπετάνιος διέταξε την εκκένωση του πλοίου γιατί υπήρχε φωτιά μεγάλης έκτασης. «Οι επιβάτες είναι όλοι καλά, έχουν επιβιβαστεί στις σωσίβιες λέμβους και έχει ξεκινήσει η περισυλλογή τους», σημείωσε ο υφυπουργός, εξηγώντας ότι το θετικό είναι πως υπάρχουν καλές καιρικές συνθήκες που διευκολύνουν το έργο των διασωστών.

Στην Κέρκυρα μεταφέρονται με ασφάλεια οι επιβάτες, οι οποίοι σύμφωνα με παράγοντες της περιοχής είναι καλά στην Υγεία τους. Στο σημείο έσπευσαν άμεσα τρία σκάφη του Λιμενικού Σώματος, ρυμουλκά και παραπλέοντα πλοία. Στη θαλάσσια περιοχή πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι 4 Μποφόρ, καθώς έχουν αρχίσει οι έρευνες για τη φωτιά και από που ξεκίνησε.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X