Νέα

  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Συνάντηση Β. Δημητριάδη και Γ. Πλακιωτάκη στην Αθήνα – Στο επίκεντρο η θαλάσσια σύνδεση Ελλάδας- Κύπρου

Με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Ελλάδας Γιάννη Πλακιωτάκη, συναντήθηκε σήμερα ο υφυπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Δημητριάδης, με την ακτοπλοϊκή σύνδεση Ελλάδας – Κύπρου, καθώς και τη μείωση των εκπομπών άνθρακα στη ναυτιλία να βρίσκονται στο επίκεντρο της συζήτησης.

Οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν τη στενή συνεργασία τους σε συνάρτηση με την κυπριακή πρωτοβουλία για την εγκαθίδρυση ακτοπλοϊκής γραμμής Ελλάδας-Κύπρου, που αναμένεται να προκηρυχτεί εντός του έτους.

Παράλληλα, όσον αφορά τα ζητήματα περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος που απασχολούν τη ναυτιλία και συγκεκριμένα τη μείωση του άνθρακα, συμφώνησαν να συνεχίσουν τη συνεργασία τους τόσο στο επίπεδο του IMO, όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να είναι ρεαλιστικά και πρακτικώς εφαρμόσιμα τα μέτρα που θα υιοθετηθούν.

Σε ανάρτησή του στο facebook, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας ανέφερε:

“Με τον Έλληνα ομόλογο μου φίλο Γιαννη Πλακιωτάκη είχαμε μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση. Αξιολογήσαμε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ναυτιλία ιδιαίτερα σε σχέση με τον πράσινο μετασχηματισμό και αναταλλάξαμε απόψεις για το πως Κύπρος και Ελλάδα, ως μεγάλα ναυτιακά κράτη, θα πρέπει να συμβάλουν εποικοδομητικά στη διαμόρφωση ρυθμιστικού πλαισίου όπου η ναυτιλία να συνεισφέρει στη κλιματική αλλαγή κατά τρόπο που να λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες και τον παγκόσμιο χαρακτήρα του τομέα. Ενημέρωσα για τις προσπάθειες που καταβάλλονται από το Υφυπουργείο για διαμόρφωση ενός νέου διαγωνιστικού εγγράφου για την Θαλάσσια Επιβατική Σύνδεση με την Ελληνική πλευρά να επικροτεί τις αλλαγές που επιδιώκονται για να γίνει η όλη υπηρεσία πιο ελκυστική”.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, παραβρέθηκαν επίσης και ο γενικός διευθυντής του υφυπουργείου Ναυτιλίας Νεόφυτος Παπαδόπουλος, ο πρέσβης της Κύπρου στην Ελλάδα Κυριάκος Κενεβέζος, ο σύμβουλος για ναυτιλιακά θέματα Άδωνις Παυλίδης, ο γενικός γραμματέας Λιμένων & Λιμενικής Πολιτικής Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, ο διευθυντής του γραφείου του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Αντώνης Βιδάλης, ο περιφερειακός διοικητής Λιμενικού Σώματος, Αλέξανδρος Τσελίκης, ο διευθυντής Θαλασσίων Συγκοινωνιών, Γιώργος Ρίγγας και ο διευθυντής Ποντοπόρου Ναυτιλίας, Χρήστος Κοντορουχάς.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X