Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Συμφωνία ορόσημο με εταιρεία κρουαζιερόπλοιων

Η Κύπρος έχει επιλεγεί μεταξύ άλλων Ευρωπαϊκών Χωρών για την φιλοξενία σύγχρονων και τελευταίας τεχνολογίας πλοίων.

Μετά από στενή συνεργασία  μεταξύ των αρμόδιων κυβερνητικών υπηρεσιών και του ιδιωτικού ναυτιλιακού τομέα, το υφυπουργείο Ναυτιλίας ανακοίνωσε ότι η Κύπρος κρίθηκε ως κατάλληλη τοποθεσία (στο αγκυροβόλιο Λεμεσού Μονής) από μία από τις μεγαλύτερες στον κόσμο ναυτιλιακές εταιρείες κρουαζιερόπλοιων, για ελλιμενισμό 6 τεχνικά προηγμένων κρουαζιερόπλοιων υπό την υποστήριξη ενός τοπικού ναυτιλιακού παρόχου  υπηρεσιών.

Η πλειονότητα των σύγχρονων κρουαζιερόπλοιων συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πιο προηγμένα και φιλικά προς το περιβάλλον σκάφη που κατασκευάστηκαν ποτέ. Τα υψηλής τεχνολογίας πλοία καθώς και τα συστήματα που χρησιμοποιούνται για τη λειτουργία τους είναι ειδικά σχεδιασμένα για να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της πιο αυστηρής περιβαλλοντικής νομοθεσίας και επιτρέπει στα σκάφη να πλέουν σε μερικά από τα πιο περιβαλλοντικά προστατευμένα νερά στον πλανήτη μας, όπως η Αλάσκα και η Ανταρτική.

Η φιλοξενία αυτών των πλοίων επιφέρει σημαντικό εισόδημα στην κυπριακή οικονομία, σε μια περίοδο που, λόγω της πανδημίας Covid-19, υπάρχει μειωμένη δραστηριότητα. Τα πλοία θα πληρώνουν τέλη για το αγκυροβόλιο, θα παραγγέλνουν αγαθά και υπηρεσίες από τοπικούς προμηθευτές για υποστήριξη των πληρωμάτων τους (δεν θα υπάρχουν επιβάτες) και θα χρησιμοποιούν τις τοπικές εταιρείες για παροχή τεχνικής υποστήριξης και βοήθειας.

Η ανταπόκριση που θα επιδείξουν οι Κύπριοι και οι Ευρωπαίοι, το κόστος και οι ενδιάμεσοι θα κρίνει το αν η σύνδεση θα είναι επιτυχής.

Ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, κ. Γιάννης Καρούσος, σχολίασε ότι «η Κύπρος απέδειξε ότι μέσω της κοινής προσπάθειας του Ιδιωτικού και του Κυβερνητικού Τομέα και της στενής συνεργασίας που επιτεύχθηκε, κατάφερε  να επιλεγεί η χώρα μας και η συγκεκριμένη τοποθεσία μεταξύ πολλών άλλων Ευρωπαϊκών Χωρών για τη φιλοξενία αυτών των σύγχρονων  και τελευταίας τεχνολογίας πλοίων.»

Η Υφυπουργός Ναυτιλίας , κα Νατάσα Πηλείδου σχολίασε περαιτέρω ότι «Η παρουσία αυτών των πλοίων στα ύδατα της Κύπρου μας επιτρέπει να αποδείξουμε την ισχυρή ναυτιλιακή υποδομή και υπηρεσίες υποστήριξης που διαθέτουμε και παρέχουμε σε ναυτιλιακές εταιρείες δίνοντας μας την ευκαιρία  να αναπτύξουμε συνεργασίες για περεταίρω επιχειρηματικές δραστηριότητες στο μέλλον.»

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X