Νέα

  • ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Συγκλονιστικό βίντεο: Δύτης, ξεφεύγει την υστάτη από τα σαγόνια του καρχαρία

Είναι η σοκαριστική στιγμή κατά την οποία ένας λευκός καρχαρίας, παραβιάζει το κλουβί του δύτη που τον ακολουθούσε. Οι συγκλονιστικές εικόνες καταγράφηκαν στο πλαίσιο γυρισμάτων του ντοκιμαντέρ «Great White Open Ocean» του Discovery για την «Εβδομάδα Καρχαρία». Ντοκιμαντέρ το οποίο παραλίγο να καταλήξει σε τραγωδία, καθώς τα τρομακτικά δευτερόλεπτα, κόβουν κυριολεκτικά την ανάσα.

Τα γυρίσματα έγιναν στον Ειρηνικό ωκεανό και ο Jimi Partington είχε βουτήξει στην θάλασσα, την ώρα που σε αυτή κολυμπούσε ένας μεγάλος λευκός καρχαρίας. Ο ίδιος βρισκόταν σε ένα διάφανο κουτί το οποίο υποτίθεται ήταν ανθεκτικό.

Στόχος του ήταν να παρακολουθήσει και να αλληλεπιδράσει με τον διάσημο θηρευτή των θαλασσών.Ο λευκός καρχαρίας, όπως καθαρά φαίνεται στο βίντεο, γυροφέρνει το περίεργο κλουβί και παρακολουθεί, όταν ξαφνικά αποφασίζει να επιτεθεί και με απίστευτη ταχύτητα το θρυμματίζει περνώντας μέσα από αυτό.

Τα σαγόνια του θηρευτή πέρασαν δίπλα ακριβώς από το δύτη. Δεν πετυχαίνει τον δύτη για λίγα εκατοστά και μετά αυτός, χωρίς να χάσει την ψυχραιμία του, κολύμπησε πάνω σε ότι είχε μείνει από την κατασκευή που προοριζόταν να τον προστατεύει, προς το σκάφος, ευτυχώς χωρίς ο καρχαρίας να τον ακολουθήσει.

Ο Τζεφ Κουρ, παραγωγός και σκηνοθέτης του «Shark Week» του Discovery, έδωσε στη δημοσιότητα απόσπασμα του βίντεο για τους λάτρεις του είδους κρατώντας τους σε αγωνία. Το ντοκιμαντέρ «Great White Open Ocean» θα προβληθεί το επόμενο διάστημα.

Πηγή CNN

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X