Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Συγκλονιστικό βίντεο από την διάσωση των 18 επιβατών της βυθισμένης θαλαμηγού στη Μήλο

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια των 18 επιβαινόντων σε θαλαμηγό σκάφος, που βυθίστηκε νωρίτερα σήμερα ανοιχτά της Μήλου.

Όλοι οι επιβαίνοντες μεταξύ των οποίων και τρία ανήλικα παιδιά διασώθηκαν και είναι καλά στην υγείας τους. Ωστόσο, οι πρώτες εικόνες από την επιχείρηση διάσωσής τους είναι συγκλονιστικές.

Όπως δείχνουν τα πλάνα και οι φωτογραφίες που δημοσιεύει ο parianostypos.gr οι ναυαγοί σώθηκαν μετά την άμεση κινητοποίηση των αρχών.

Πρώτο στο σημείο του ναυαγίου, 16 μίλια βορειοδυτικά της Μήλου μεταξύ Αντίμηλου και Φαλκονέρα, έφτασε το επιβατηγό Sea Jets 2.

Ένας από τους καπετάνιους που συμμετείχαν στην επιχείρηση μίλησε στο MEGA και είπε:

«Πήγα στην περιοχή αυτή όπου και ήταν 18 άνθρωποι μέσα στη θάλασσα. Εννοώ οι 8 με 10 από αυτούς ήταν μέσα σε μία σχεδία, ανάμεσά τους και κάποια παιδάκια. Είχε μέσα 3-4 ηλικίας 10-12 ετών και κάποιοι άνθρωποι ήταν μέσα στη θάλασσα. Δηλαδή άλλοι στηρίζονταν από κάποιες σανίδες, άλλοι κολυμπούσαν, δηλαδή φορούσαν τα σωσίβιά τους και κολυμπούσαν».

Από αέρος έσπευσαν στην περιοχή ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, στο σκάφος μήκους 30 μέτρων επέβαιναν 11 άντρες και επτά γυναίκες και από αυτούς, 11 άτομα ήταν επιβάτες και επτά μέλη του πληρώματος. Από τα πέντε παιδιά, τρία ήταν κορίτσια, ηλικίας 13, 14 και 15 ετών, και δύο 15χρονα αγόρια.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είχαν ενοικιάσει τη θαλαμηγό Αcvitannia για να κάνουν επισκέψεις στα νησιά.

«Όταν πήγα εγώ στην περιοχή αυτή το σκάφος ήταν ήδη μισοβυθισμένο,  συνεχίζει ο καπετάνιος που συμμετείχε στην επιχείρηση και συμπληρώνει: Ήταν μόνο η πλώρη του έξω, γύρω στο ένα με δύο μέτρα, ίσα ίσα την πλώρη πρόλαβα και είδα μετά χάθηκε το σκάφος εντελώς. Επικρατούσαν δυσμενείς καιρικές συνθήκες εκεί πέρα και όπως καταλαβαίνετε όλη η επιχείρηση ήταν κάπως… Μας δυσκόλεψαν οι καιρικές συνθήκες αλλά όλα τελείωσαν καλά. Οι άνθρωποι είναι σώοι, ακέραιοι. Χαίρουν άκρας υγείας και πάνε σπίτια τους».

«Καταλαβαίνετε το να είσαι μέσα στο πέλαγος με δυσμενής καιρικές συνθήκες μόνος σου… Καταλαβαίνετε πως ήταν και σοκαρισμένοι όπως θα ήταν ο καθένας. Δεν είναι κάτι που γίνεται κάθε μέρα ήταν σοκαρισμένοι και φοβισμένοι», προσθέτει ο κυβερνήτης.

Οι ναυαγοί μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Μήλου και στη συνέχεια στο Κέντρο Υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος που ασχολούνται με την υπόθεση, εξετάζουν το ενδεχόμενο να αποκολλήθηκε μέρος του κάτω τμήματος του σκάφους και να έγινε εισροή υδάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA ο καπετάνιος είπε στην κατάθεσή του πως:

«Κατά διάρκεια του ταξιδιού οι επιβαίνοντες αισθάνθηκαν κραδασμό. Ωστόσο η θαλαμηγός δεν προσέκρουσε σε ξέρα, ούτε σε κάποιο αντικείμενο. Ο μηχανικός αντιλήφθηκε το μηχανοστάσιο να έχει γεμίσει νερά με τη στάθμη να ανεβαίνει διαρκώς. Άμεσα τον ενημέρωσε ότι η κατάσταση είναι μη ελεγχόμενη».

Μεταξύ των 18 ατόμων που επέβαιναν στη θαλαμηγό που βυθίστηκε στη Μήλο επέβαιναν, σύμφωνα με πληροφορίες, η κόρη και ο γαμπρός βουλευτή της ΝΔ στη βόρεια Ελλάδα.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X