Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Συγκλονίζει ο διασωθέντας στο Euroferry Olympia : “Άκουσα κι άλλες φωνές”

Ένας επιβάτης εντοπίστηκε ζωντανός πριν λίγη ώρα στην αριστερή πλευρά της πρύμνης του πλοίου Euroferry Olympia από διασώστες στην ΕΜΑΚ. Ο διασωθείς που κατάγεται από τη Λευκορωσία κι όχι από τη Λιθουανία όπως είχε γνωστοποιηθεί νωρίτερα, δεν είναι γνωστό αν βρισκόταν στη λίστα επιβατών.


«Ευτυχώς ζω…Πείτε μου ότι ζω» φέρεται να ήταν τα πρώτα του λόγια μετά τη διάσωσή του, σύμφωνα με το ΣΚΑΪ. Όπως μετέδωσε το Open δε, ο ίδιος ανέφερε πως άκουγε κι άλλες φωνές κατά διαστήματα, κάτι που δημιουργεί αισιοδοξία για τους υπόλοιπους αγνοούμενους.  «Είμαστε αισιόδοξοι ότι μπορούμε να βρούμε κι άλλους και γι’ αυτό συνεχίζουμε την επιχείρηση» σημείωσε στο ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος του λιμενικού, Νίκος Αλεξίου. 

Παράλληλα, το πλοίο ρυμουλκήθηκε σε ασφαλές σημείο και συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα μετέδωσε στο Open, μεταξύ των αλβανικών ακτών και της Κέρκυρας στο σημείο της Κασσιόπης όπου πρόκειται για κλειστό κόλπο που βοηθά στην προστασία από ανέμους. Εστίες καπνού εξακολουθούν να υπάρχουν στο εσωτερικό του πλοίου, ενώ και σήμερα συνεχίζονται οι ρίψεις νερού από ρυμουλκά και πυροσβεστικά πλοιάρια.

Αναφορικά με την κατάσταση που μπορεί να επικρατεί σε διάφορα σημεία στο εσωτερικό του πλοίου ο επικεφαλής της ΕΜΑΚ περιέγραψε μια ιδιαίτερα δυσμενή κατάσταση. Είναι χαρακτηριστικό ότι εχθές το βράδυ σταμάτησαν οι επιχειρήσεις εντοπισμού και διάσωσης αγνοουμένων λόγω του υψηλού θερμικού φορτίου. 

«Δεν είναι μόνο το πυροθερμικό φορτίο που δημιουργούν θερμοκρασίες 600 βαθμών στο περίβλημα του πλοίου. Οι εσωτερικές θερμοκρασίες μπορεί να ξεπερνούν και τους 2.000 βαθμούς Κελσίου. Οπότε ο εξοπλισμός μας θα καταστραφεί […] Δεν υπάρχει δυνατότητα παραμονής μας για μεγάλο χρόνο στο πλοίο λόγω της τοξικότητας. Η ορατότητα μέσα είναι μηδενική, πάμε δια της αφής. Ο χάρτης που υπάρχει στο περιβάλλον αυτό μπορεί πλέον να έχει και αστοχίες. Μπορεί ένα πάτωμα να μη βρίσκεται στη θέση του ή μια καμπίνα», είπε ο επικεφαλής της ομάδας ΕΜΑΚ που επιχειρεί στο σημείο, κ. Μήτσης.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό το νερό που έχει πέσει μέσα στο πλοίο προκειμένου να περιοριστεί η πυρκαγιά έχει δώσει κλίση. Ως αποτέλεσμα, πλέον πραγματοποιούνται πλευρικά χτυπήματα με νερό προκειμένου να πέσει η θερμοκρασία και να μπορέσουν κάποια στιγμή οι διασώστες να συνεχίσουν τις έρευνες. 

Αξίζει στο μεταξύ να σημειωθεί ότι δεν είναι απίθανο οι αγνοούμενοι να είναι περισσότεροι από 11 λαμβάνοντας υπόψιν τη συχνή ύπαρξη λαθρεπιβατών σε αυτά τα δρομολόγια. 

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X