Νέα

  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Στροφή στα “πράσινα” tanker η Capital Maritime του Β. Μαρινάκη

Σε μία παραγγελία που μπορεί να φτάσει τα 216 εκατ. δολάρια προχώρησε η Capital Maritime, συμφερόντων του Βαγγέλη Μαρινάκη, επενδύοντας στην αγορά των δεξαμενόπλοιων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ναυτιλιακή παρήγγειλε 4 MR (Medium Range) tankers, με option για δύο ακόμη στο νοτιοκορεάτικο ναυπηγείο Hyundai Mipo Dockyard.

Κάθε πλοίο αναμένεται να κοστίσει περίπου 36 εκατ. δολάρια, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα έχουν τη δυνατότητα να καίνε LNG.

Παράλληλα, εκτιμάται ότι θα είναι εξοπλισμένα με σύστημα “εναλλακτικής θαλάσσιας ισχύος” (Alternative Maritime Power), το οποίο επιτρέπει στο πλοίο, όταν είναι αγκυροβολημένο σε ένα λιμάνι, να τροφοδοτείται με ηλεκτρικό ρεύμα από το λιμενικό δίκτυο, ενώ οι κύριοι και βοηθητικοί κινητήρες του είναι απενεργοποιημένοι.

Πρόσφατα, η ναυτιλιακή του κ. Μαρινάκη είχε συνδεθεί με την πώληση τεσσάρων υπό κατασκευή containerships στην Wan Hai Lines, έναντι 445,6 εκατ. δολαρίων, συναλλαγή που εξασφάλισε καθαρά κέρδη σχεδόν 32 εκατ. δολαρίων.

Το σχέδιό του για επενδύσεις σε πλοία, τα οποία θα είναι ευθυγραμμισμένα με τις περιβαλλοντικές απαιτήσεις είχε γνωστοποιήσεις πρόσφατα ο εφοπλιστής, μιλώντας στο Φόρουμ των Δελφών.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X