Νέα

  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Στροφή επενδυτών στα “έξυπνα πλοία”- οι πρώτες συνεργασίες

Η επανάσταση στη Ναυτιλία και το μεγάλο στοίχημα είναι η ενίσχυση της ψηφιοποίησης και οι νέες τεχνολογίες. Mε επίκεντρο την ανάπτυξη «έξυπνων» πλοίων, υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Hyundai Merchant Marine (ΗΜΜ) και του ναυπηγείου Samsung Heavy Industries.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η HMM, η συνεργασία των δύο μερών περιλαμβάνει κυρίως την ανάπτυξη περιβαλλοντικά φιλικότερων τεχνολογιών, εφαρμόσιμων στα «έξυπνα» πλοία.

Για την υλοποίηση των εγχειρημάτων, η HMM επιστράτευσε την προηγμένη τεχνολογία SVESSEL του SHI, η οποία έχει αναπτυχθεί για τον τομέα του smart shipping. Η SVESSEL, η οποία βασίζεται στην τεχνολογία cloud, έχει ήδη ενσωματωθεί σε πέντε από τα δώδεκα mega containerships της HMM, τα οποία η εταιρεία παρέλαβε φέτος.

Μεταξύ των δυνατοτήτων που αναμένεται να παράσχει η τεχνολογία SVESSEL είναι και η πλήρης εποπτεία του εκάστοτε πλοίου και του στόλου γενικότερα (vessel & fleet tracking), η ανάλυση δεδομένων επί του πλοίου και η παρακολούθηση της απόδοσης των συστημάτων πρόωσης των πλοίων.

Τέλος, σημειώνεται ότι η HMM σκοπεύει να εγκαινιάσει ένα Smart Ship Control Centre, από το οποίο θα μπορεί να παρακολουθεί την ασφάλεια και την αποδοτικότητα των πλοίων της σε πραγματικό χρόνο, βάσει δεδομένων όπως οι εκάστοτε καιρικές συνθήκες, οι διαδρομές που ακολουθούν, κ.λπ.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X